Header

Zuid-Amerika

Beste periode
Tijdens onze wintermaanden

Reisduur
Reken op minimaal twee weken, met inbegrip van de vluchten en hotelverblijf voorafgaand de cruise

Als werelddeel heeft Zuid-Amerika een enorme natuurlijke en culturele rijkdom. De regio herbergt vrijwel elk type landschap, gaande van het regenwoud in de Amazone, het hooggebergte in de Andes en de pampavlaktes in Argentinië. Op vlak van cruises zijn er dan ook heel wat mogelijke routes en bestemmingen.


Chileense fjorden en Argentinië

Eén van de routes die vaak terugkomt, vaart van Chili naar Argentinië, een cruise van ongeveer twee weken langs ongerepte gebieden zoals de Chileense fjorden, Ushuaïa, Tierra del Fuego en Patagonië. Voor natuurliefhebbers is dit een absolute droomreis. Men kan de cruise ook in de andere richting doen, vertrekkend vanuit Argentinië en eindigend in Chili.


Cruises langs de oostkust

Wie eerder de bruisende latinosfeer en lokale cultuur wil opsnuiven kan opteren voor een cruise langs de oostkust van Zuid-Amerika, langs bestemmingen zoals Rio de Janeiro, Buenos Aires en Montevideo. Deze cruises zijn meestal korter, vaak duren ze slechts één week.


Amazonerivier en Galaposeilanden

Tot slot zijn er de expeditiecruises. Aan boord van deze kleine schepen kunt u de Amazonerivier opvaren, tot diep in het hart van het regenwoud, of een cruise maken in de Galapagoseilanden. Een dergelijke expeditiereis is een bijzondere ervaring waarbij u van dichtbij kennismaakt met de wonderbaarlijke lokale fauna en flora alsook met de cultuur van de inheemse bevolking.

Praktische info

Wie op cruise gaat naar Zuid-Amerika, heeft meestal al vaker cruises of verre reizen gedaan. Wie nog nooit eerder een cruise gedaan heeft, kiest beter eerst voor een meer klassieke bestemming zoals de Caraïben of de Middellandse Zee.


Een cruise in Zuid-Amerika leent zich er ook toe om te combineren met een korte landreis. Relax na uw cruise bijvoorbeeld nog enkele dagen in Rio de Janeiro of breng een bezoek aan Machu Picchu tijdens een kleine rondreis in Peru. De mogelijkheden zijn uitgebreid en hangen uiteraard af van uw eigen voorkeuren en van de vertrek- en aankomsthaven van de cruise. Ook voor dergelijke landarrangementen kunt u bij ons terecht.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise