Header

West-Europa

Beste periode
Het seizoen voor riviercruises in West-Europa loopt van maart tot december. Voor zeecruises loopt het seizoen van mei tot oktober.


Reisduur
De meeste rivier- en zeecruises in deze regio duren één week. Er zijn uiteraard ook langere of kortere opties.

Op zoek naar een cruise dicht bij huis? Onze buurlanden bieden hiervoor meer dan genoeg mogelijkheden! Zeker op vlak riviercruises is het aanbod in West-Europa enorm. Op slechts enkele uurtjes tijd staat u in de vertrekhaven en kan uw vakantie beginnen.


Riviercruises

De grote rivieren van Frankrijk en Duitsland bieden een uitgelezen kans om prachtige regio’s te verkennen. Elke dag brengt het schip u comfortabel naar een volgende bestemming. In Duitsland zijn de Moezel en de Rijn de populairste riviercruises omwille van hun pittoreske dorpjes, glooiende wijngaarden en prachtige landschappen. En wat dan gezegd van Frankrijk? Verken la Douce France tijdens een riviercruise op de Loire, Rhône, Garonne of Seine. Bij onze noorderburen zijn er vaarvakanties op de Hollandse waterwegen en het IJsselmeer.


Zeecruises

Ook op vlak van zeecruises zijn er een aantal opties. Op de Noordzee is er de zogenaamde Metropolenroute. Deze cruise vertrekt vanuit Rotterdam en Hamburg en vaart vervolgens naar Southampton, Le Havre en Zeebrugge. Vanuit deze havens zijn daguitstappen mogelijk naar grootsteden als London, Parijs en Amsterdam. Tot slot zijn er ook zeecruises langs de de Atlantische Kust van Frankrijk, soms in combinatie met Noord-Spanje en Portugal.

Auto, trein, privétransfer of autocar?

Voor een cruise dichtbij huis heeft u geen verre vluchten nodig om in de vertrekhaven te raken. U kunt rustig en ontspannen uw reis aanvatten. Vertrekhavens zoals Frankfurt, Düsseldorf, Rotterdam, Keulen, Parijs of Straatsburg zijn slechts enkele uren rijden. Voor de cruises in West-Europa zijn er meerdere vervoersmogelijkheden, uiteraard afhankelijk van de precieze vertrekhaven en van uw eigen voorkeuren.


Wie individueel reist, kan kiezen om met de eigen wagen af te reizen. Ook de trein of een privétransfer kunt u bij ons reserveren. Voor onze begeleide cruises bieden we tot slot steeds autocartransfers aan met diverse opstapplaatsen in Vlaanderen.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise