Header

Wereldcruise

Reisduur
Drie tot zes maanden


Vertrekperiode
Wereldcruises vertrekken in de wintermaanden, vaak in januari


Welke rederijen bieden wereldcruises aan?
Cunard, Princess, Costa, Seabourn, Silversea, MSC Cruises, Holland America Line, Oceania, AIDA

We hebben er ooit wellicht allen eens over gedroomd… Een reis rond de wereld. Maar hoe ziet een wereldcruise eruit?


Waar en wanneer?

Afhankelijk van rederij tot rederij duren wereldcruises tussen de drie en zes maanden. Op de allerlangste wereldcruises bent u zelfs ruim 200 dagen op reis! Men vertrekt in de wintermaanden, traditioneel in de maand januari. De vertrekhaven bevindt zich vrijwel altijd in het thuisland van de cruisemaatschappij. Wereldcruises van Amerikaanse rederijen starten meestal in Florida, New York of Los Angeles. Het Britse Cunard vertrekt vanuit Southampton, het Italiaanse MSC Cruises vanuit Genua en AIDA Cruises als Duitse rederij vanuit Hamburg.


Bestemmingen

Eenmaal vertrokken reist het schip de wereld rond en bezoekt het tal van fascinerende bestemmingen in elk werelddeel. Het is niet uitzonderlijk dat een schip tijdens een wereldcruise in ruim 60 verschillende havens aanmeert! Af en toe blijft het schip zelfs meerdere dagen op rij in dezelfde stad. Voor reizigers die slechts een deel van de wereldcruise willen doen, wordt de reis opgedeeld in segmenten, die afzonderlijk boekbaar zijn.


Waarom een wereldcruise?

Wat een wereldcruise zo aantrekkelijk maakt is de enorme variatie tijdens één reis. Het is een verrijkende ervaring waarbij u een brede waaier aan culturen, steden en landschappen ervaart. U hoeft in al die maanden slechts éénmaal in- en uit te pakken en kunt elke dag rekenen op de kwaliteitsvolle service, accommodatie en gastronomie aan boord van het schip.


Extra voordelen bij boeking

Om het aanbod nog aanlokkelijker te maken, schenken rederijen vaak bijkomende voordelen aan passagiers die meegaan op wereldcruise. Dit kan bijvoorbeeld gaan over gratis laundry service gedurende de volledige reis, een boordtegoed of gratis retourvluchten naar de vertrekhaven.

Grand Voyages

Wie geen volledige wereldcruise wenst te doen, maar toch een langere cruise wenst te maken, kan opteren voor een zogenaamde Grand Voyage. Dit zijn cruises van gemiddeld 30 tot 70 dagen die in het teken staan van één overkoepelende regio. Denk bijvoorbeeld aan een Grand South America, een Grand Europe of een Grand Asia Voyage.


Dankzij de langere reisduur leert u de plaatselijke culturen, de verschillende landen en de talrijke bezienswaardigheden op een veel diepgaandere manier kennen. In sommige bestemmingen blijft het schip meerdere dagen op rij aangemeerd zodanig dat passagiers zich helemaal kunnen onderdompelen in de lokale cultuur.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise