Header

Trans-Atlantisch

Beste periode
Er zijn diverse afvaarten, met vertrekken tussen april en november


Reisduur
Een klassieke trans-Atlantische overtocht duurt 8 dagen. Repositioneringscruises duren meestal langer, 12 tot 17 dagen.


Vertrekhavens
De klassieke trans-Atlantische cruise van Cunard verbindt Southampton met New York.


Rederijen
Cunard voor trans-Atlantische overtochten. Voor repositioneringscruises kunt u bij vrijwel elke rederij terecht.

‘Trans-Atlantisch’ kan je moeilijk een bestemming noemen, het is een unieke reiservaring. Op het tempo van vroeger vaar je van de oude naar de nieuwe wereld in de voetsporen van de emigranten uit de 19de en 20ste eeuw. Rederij Cunard verzorgt regelmatig dergelijke cruises, van Southampton naar New York en terug. Gedurende de achtdaagse overtocht kan je genieten van de Britse sfeer aan boord, gevarieerde animatie, shows in het theater en natuurlijk mogen we het culinaire niet vergeten.


Leven aan boord

Het dagprogramma is goed gevuld en gegarandeerd verveel je je geen moment. Alles kan maar niets moet. Verkies je rust, laat je naar Amerika varen op het ritme van de golven van de oceaan met een goed boek in de handen. Tip: doe het van oost naar west want het binnenvaren van New York is een onvergetelijke ervaring en de scheepsklok geeft je dagen van 25 uren!


Repositioneringscruises

Naast de klassieke overtochten van Cunard, is er nog een tweede type trans-Atlantische cruise. Vele cruiseschepen varen in de winter in het Caraïbisch gebied en in de zomer in Europa. Dit betekent dat ze zich tweemaal per jaar verplaatsen: in het voorjaar richting Europa en in het najaar richting Caraïben. Onderweg stopt men bijvoorbeeld in Madeira, de Azoren of Barbados. Deze cruises duren gemiddeld 10 tot 14 dagen en worden aangeboden door allerhande rederijen, vaak aan zeer aantrekkelijke tarieven. En, waarom je reis niet verlengen met een verblijf in Florida?

Praktische informatie

Trans-Atlantische cruises zijn geschikt voor mensen die even afscheid willen nemen van het dagdagelijkse. Je gaat aan boord en eenmaal het schip vertrekt ervaar je de rust die de eindeloze oceaan je biedt. Het ritme is anders dan tijdens traditionele cruises. Je bent gedurende een groot aantal dagen op zee en de klok heeft geen vat op je. Sommigen zingen het uit tot in de vroege uurtjes en slapen de volgende morgen wat langer. Anderen behoren tot de vroege vogels die de zon willen zien opkomen op het buitendek. Nooit geen grote drukte in de restaurants want iedereen gaat op een verschillend uur ontbijten en lunchen.


Combineer deze cruise eventueel met enkele dagen New York. Zo heb je een dubbele ervaring, niet alleen deze van een cruise maar eveneens deze van een citytrip. Cruises met bestemming Miami of Fort Lauderdale kunnen gecombineerd worden met een weekje strandvakantie of een rondreis per huurwagen in Florida. Ook deze arrangementen kunnen we voor je organiseren en bovendien hebben we met luchtvaartmaatschappijen aantrekkelijke tarieven voor de retourvlucht.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise