Header

Oceanië

Beste periode
De wintermaanden. Er zijn cruises van november tot april.

Reisduur
Reken op twee tot drie weken voor de volledige reis, met inbegrip van vluchten, cruise en hotelverblijf voorafgaand de cruise

Australië, Nieuw-Zeeland en de eilanden van de Stille Oceaan vormen samen het werelddeel Oceanië. Een cruise is een comfortabele en praktische manier om op korte tijd veel te zien van deze uitgestrekte regio.


Australië en Nieuw-Zeeland

De meeste Australië cruises vertrekken vanuit Sydney of Melbourne en bezoeken plekken langs de zuid- en oostkust van het land. Soms staat ook het eiland Tasmanië op het programma. Naast de reguliere cruises zijn er ook expeditiereizen naar meer afgelegen en ongerepte plekken, zoals de Kimberley in het noordwesten van Australië. Cruises naar Nieuw-Zeeland vertrekken meestal vanuit Auckland of Sydney en duren gewoonlijk een tweetal weken.


Frans-Polynesië

Bora Bora, Tahiti, Fakarava… bij het lezen van deze namen droomt u ongetwijfeld al weg naar hagelwitte stranden, zacht wuivende palmbomen en azuurblauwe lagunes. Een cruise is de geschikte manier om deze droom tot werkelijkheid te maken want u kunt namelijk tijdens één en dezelfde reis verschillende eilanden na elkaar bezoeken.

Alhoewel vrij veel rederijen actief zijn in Frans-Polynesië zijn er twee rasechte specialisten. Er is ten eerste Paul Gauguin Cruises, een ultraluxe, kleinschalig vijfsterrenschip. Daarnaast heb je ook het unieke Aranui, een cruiseschip dat niet enkel passagiers vervoert maar ook cargo en containers levert aan de afgelegen eilanden.

Praktische informatie

Cruises in Oceanië zijn qua prijs vergelijkbaar met eender welke andere bestemming. Er is een ruim aanbod afvaarten van diverse rederijen in alle prijsklassen. Voor de vluchten is er evenwel meer budget vereist. We raden aan om voor de cruise enkele dagen te verblijven op de plaats van vertrek om te acclimatiseren en te wennen aan het tijdsverschil.


U kunt eventueel ook een tussenstop maken in Singapore, Dubai of Abu Dhabi en daar één of meerdere dagen verblijven vooraleer door te vliegen naar Australië of Nieuw-Zeeland. Dit noemt men een stop-over.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise