Header

Middellandse Zee

Beste periode
​Van juni tot september


Rederijen
​Vrijwel alle rederijen varen in het Middellandse Zeegebied


Vertrekhavens
De meeste cruises vertrekken in Barcelona, Marseille, Venetië, Athene, Rome, Savona of Genua

De Middellandse Zee is één van de meest geboekte en populairste bestemmingen voor een cruise. De redenen daarvoor hoef je niet ver te zoeken. Het is een gevarieerde regio met een rijke mix aan cultuur, bruisende steden en natuurlijk het heerlijke mediterrane klimaat. Vrijwel elke cruisemaatschappij vaart met één of meerdere schepen in de Middellandse Zee. Hierdoor is er een enorm aanbod aan cruises om uit te kiezen, van budgetvriendelijk tot ultraluxueus.


Beste reisperiode

Je kan in het Middellandse Zeegebied het hele jaar door op cruise gaan. De beste periode is evenwel de lente en de zomer. Indien je niet gebonden bent aan de schoolvakanties, dan zijn juni en september interessante maanden. De prijzen zijn dan vaak iets lager dan in het hoogseizoen en op de toeristische trekpleisters is het minder druk.


Bestemmingen

Eén van de grootste troeven van een Middellandse Zeecruise is de enorme afwisseling. Elke dag wacht er een nieuwe bestemming op je. De ene dag wandel je misschien langs de strandboulevards van de Côte d’Azur, terwijl je de volgende dag tapas eet in Barcelona en de dag daarna weer wakker wordt in Mallorca. Bruisende steden, pittoreske eilanden en zonovergoten stranden, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een onvergetelijke vakantie!

Praktische informatie

De meeste Middellandse Zeecruises vertrekken vanuit Barcelona, Marseille, Rome, Venetië, Genua of Athene. De meeste van deze steden zijn vlot bereikbaar met rechtstreekse vluchten. Indien je liever niet vliegt, maar toch een Middellandse Zeecruise wil maken, kies dan voor Marseille als vertrekhaven en neem de TGV vanuit Brussel of Rijsel.


Stel jezelf ook de vraag welke landen je zeker wilt bezoeken tijdens je cruise. Het Middellandse Zeegebied is namelijk erg uitgestrekt en wordt in de cruisewereld grosso modo in twee delen opgesplitst. Cruises in het westelijke deel varen langs Zuid-Frankrijk, Spanje en de westkust van Italië. Daarnaast heb je ook de cruises in het oostelijke deel, naar bijvoorbeeld de Griekse Eilanden en Kroatië. Tijdens de langere cruises, van tien dagen of meer, kun je vaak proeven van de beide zijden van het Middellandse Zeegebied.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise