Header

Dubai en Emiraten

Beste periode
Van november tot maart


Reisduur
De meeste Emiraten cruises duren één week


Vertrekhavens
Meestal Dubai of Abu Dhabi

De Emiraten zijn een topbestemming voor een zonnige cruise in de wintermaanden. Het is een gevarieerde regio met een rijke culturele en historische achtergrond. De voorbije decennia hebben de Golfstaten zich in een razendsnel tempo ontwikkeld dankzij de inkomsten uit olie- en gaswinning. Met die miljarden aan oliedollars voert men allerlei ongelooflijke bouwprojecten uit. Kunstmatige eilanden, torenhoge wolkenkrabbers, luxueuze hotels of shoppingcentra met een indoor skipiste, in de Emiraten is werkelijk alles mogelijk.


Bestemmingen en bezienswaardigheden

Cruises in dit gebied bezoeken meestal verschillende landen in de Perzische Golf zoals de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Bahrein en Oman. Vaak blijft het schip meerdere dagen in Dubai en Abu Dhabi. Hierdoor is er voldoende tijd om alle hoogtepunten van deze spectaculaire plaatsen te bezichtigen.


Het woord hoogtepunten mag u gerust letterlijk nemen. Zo kunt u in Dubai het allerhoogste gebouw ter wereld bezoeken, de Burj Khalifa van 829 meter hoog! Ook buiten de steden valt heel wat te beleven. Wat dacht u van een jeepsafari in de woestijn? Een bezoek aan een oase? Of wat vertier op de kamelenrenbaan?

Praktische tips

Het seizoen voor cruises in de Emiraten loopt van november tot maart. In deze periode is de temperatuur er gemiddeld tussen de 23 en 28 graden. Neerslag valt er amper. Als u wilt ontsnappen aan de grijze wintermaanden dan zijn de Emiraten een zonzekere bestemming om de batterijen op te laden. Vrijwel alle cruises duren 8 dagen en vertrekken vanuit Dubai of Abu Dhabi.


Vanuit Brussel zijn er rechtstreekse vluchten met Emirates of Etihad Airways, die ongeveer 6,5 uur duren. U kunt optioneel uw vakantie nog uitbreiden met een hotelverblijf ter plaatse voor of na de cruise. Elk emiraat heeft een andere munteenheid maar geld wisselen is geen must. Bijna overal kunt u met de kredietkaart betalen. Draag tot slot ook gepaste kledij indien u een moskee wil bezoeken. Bij vrouwen mogen enkel het gelaat en de handen zichtbaar zijn. Mannen dragen best een lange broek en een hemd.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise