Header

Caraïben en Panamakanaal

Reisduur
Meestal één week. Er zijn ook minicruises van 2 tot 5 dagen en langere cruises van 10 tot 15 dagen


Rederijen
Vrijwel alle rederijen bieden Caraïben cruises aan


Vertrekhavens
De meeste cruises vertrekken vanuit Florida, bv. in Miami of Fort Lauderdale


Beste periode

Er zijn het hele jaar door cruises. Het hoogseizoen is van oktober tot maart. Hou rekening met het orkaanseizoen eind de zomer, begin herfst.

Na de Middellandse Zee en Noord-Europa zijn de Caraïben de populairste regio voor een cruise bij Belgische vakantiegangers. Het is een zonzekere bestemming met een chille vakantiesfeer, prachtige stranden en bruisende couleur locale.


Bestemmingen

Het aanbod bestemmingen in de Caraïbische Zee is enorm. Denk maar aan de Bahama's, de Antillen, Jamaïca, Cuba, de Maagdeneilanden... Op sommige Caraïben cruises bezoekt men zelfs Midden-Amerika en Mexico. U zult waarschijnlijk meerdere cruises nodig hebben om al dat moois te bezoeken!


Excursies en bezienswaardigheden

Je kan in de Caraïben ontspannen op het strand, een cocktail drinken in een beach bar, watersporten beoefenen, snorkelen, of het avontuur opzoeken met een jeeptocht door de jungle. Op veel eilanden kan je bovendien duty-free shoppen. Uiteraard zijn er ook historische trekpleisters. Denk maar aan de Mayatempels in Mexico en de vele oude gebouwen uit de koloniale periode.


Rederijen met een privé-eiland

Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean, Holland America Line en MSC Cruises hebben privé-eilanden in de Caraïben. Tijdens hun cruises spendeert u een dag op het eiland, ideaal om te zonnekloppen, watersporten te beoefenen en te verpozen in de aanwezige restaurants en bars. Het eiland van Royal Caribbean, CocoCay, heeft zelfs een heus waterpark, een luchtballon en een zipline!

Cruise door het Panamakanaal

In dezelfde regio kunt u eveneens een cruise door het Panamakanaal maken. Hierbij zijn er twee mogelijkheden. Enerzijds zijn er cruises die het Panamakanaal deels doorvaren en daarna rechtsomkeer maken op het Gatunmeer om vervolgens langs dezelfde weg terug te keren. Meestal starten en eindigen ze in Florida en bezoeken ze onderweg ook een aantal Caraïbische eilanden.


Anderzijds zijn er ook cruises die het Panamakanaal volledig doorkruisen. Ze starten in Florida en eindigen aan de westkust van de Verenigde Staten, of vice versa. Bij deze langere cruises ontdekt u de Caraïben, Midden-Amerika en de westkust van Mexico en de USA.


Fotogalerij: hoogtepunten van de Caraïben en het Panamakanaal

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise