Header

Canarische Eilanden

Reisduur
Vaak 10 tot 15 dagen maar er zijn ook cruises mogelijk van één week


Vertrekhavens
De langere cruises vertrekken meestal vanuit Spanje, Portugal of Italië. De cruises van één week vertrekken gewoonlijk vanuit Tenerife of Gran Canaria.


Reisperiode
Tijdens het winterseizoen, van november tot begin april.

Met hun combinatie van zon, zee en strand zijn de Canarische Eilanden al jarenlang één van de meest populaire vakantiebestemmingen. De eilanden bieden ook tal van leuke activiteiten en bezienswaardigheden om te bezoeken. Gewoonlijk denken we bij de Canarische Eilanden aan een strandvakantie, maar wist je dat er ook cruises varen? Aan boord van je varende hotel kun je tijdens één en dezelfde vakantie de verschillende eilanden bezoeken. Elke dag wacht er een nieuwe bestemming op je!


De ideale winterbestemming

Cruiseschepen bieden voornamelijk tijdens het winterseizoen cruises aan naar de Canarische Eilanden, vanaf november tot begin april. Het is dan ook de ideale keuze voor mensen die tijdens de herfst- en wintermaanden willen genieten van aangename temperaturen en een flinke dosis zonneschijn. Een bijkomend voordeel is dat je voor cruises naar de Canarische Eilanden minder lang op het vliegtuig moet zitten dan voor een cruise naar bijvoorbeeld de Caraïben of Dubai.

De routes

In feite zijn er twee soort Canarische Eilanden cruises. De kortere cruises van één week bezoeken enkel de Canarische Eilanden. Meestal gaat het dan om de grotere eilanden zoals Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. Ook La Palma wordt soms bezocht. De kleinere eilanden zoals El Hierro en La Gomera worden zelden of nooit bezocht, en al zeker niet door de grote cruiseschepen.

Tijdens de langere routes van 10 tot 15 dagen worden de Canarische Eilanden gecombineerd met andere bestemmingen, zoals bijvoorbeeld Marokko, Portugal en het zuiden van Spanje. Zo krijg je een hele afwisselende reis. Tot slot vinden we ook het eiland Madeira vaak terug op de vaarschema’s van Canarische Eilanden cruises.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise