Header

Britse Eilanden

Beste periode
Het seizoen loopt van mei tot september

Rederijen
De meeste rederijen bieden cruises aan naar de Britse Eilanden in het zomerseizoen

Vertrek vanaf Nederland
Holland America Line, Celebrity Cruises, Costa, Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean vertrekken vanuit Amsterdam in 2021-2022

We hoeven niet de halve wereldbol over te vliegen om onvergetelijke reisherinneringen op te doen. Dat bewijzen de Britse Eilanden. Op een boogscheut van België, aan de overzijde van het Kanaal, liggen eeuwenoude kastelen, mysterieuze meren en ongerepte groene landschappen te wachten om ontdekt te worden.


Bezoek Engeland, Schotland, Ierland en meer tijdens één reis

De Britse Eilanden bestaan uit het Verenigd Koninrijk, Ierland en alle deelregio’s die tot deze landen behoren. Denk aan Schotland, Wales, Engeland en Noord-Ierland. Voor de kusten bevinden zich bovendien nog tal van eilandengroepen die ook tot de Britse Eilanden gerekend worden. Met een cruise kunt u al deze regio’s bezoeken op een comfortabele manier. Het is een echte rondreis, niet per wagen, maar aan boord van een schip met allerlei faciliteiten dat u overal naartoe brengt.


Routes vol afwisseling

De routes zijn hierdoor erg afwisselend en combineren cultuur, geschiedenis en bruisende steden. De ene dag bezoekt u misschien een indrukwekkende grootstad zoals Dublin of Liverpool, terwijl u de volgende dag vanop de vestingsmuren van een middeleeuws kasteel uitkijkt over de Schotse highlands. Voor de liefhebbers is een bezoek aan een Ierse pub of een distilleerderij van whisky ook een echte aanrader! Misschien vangt u daarna wel een glimp op van het monster van Loch Ness?

Praktische informatie

Een typische Britse Eilanden cruise vertrekt gewoonlijk vanaf het Europese vasteland, bijvoorbeeld in Nederland of Duitsland, en vaart daarna in noordelijke richting langs de Engelse kust. Vervolgens vaart het schip rondom Schotland om daarna terug te keren via de Ierse en Keltische Zee.


Onderweg bezoekt u plaatsen in Engeland, Schotland, Wales, Ierland en soms de kleine Kanaaleilanden zoals Guernsey. Kleinere cruiseschepen gaan geregeld ook naar de Orkney-eilanden, Shetland of zelfs de Faeröer (dat technisch gezien niet tot de Britse Eilanden behoort). Op sommige routes worden de Britse Eilanden gecombineerd met een bezoek aan één of meerdere bestemmingen in Bretagne en Normandië.


De gemiddelde Britse Eilanden cruise heeft meestal een reisduur van 12 tot 15 dagen. Het seizoen loopt van mei tot het eind van de zomer. Holland America Line, Norwegian Cruise Line, Costa Cruises, Royal Caribbean, Azamara en Celebrity Cruises bieden in 2022 cruises aan naar de Britse Eilanden met vertrek en aankomst in Nederland.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise