Header

Baltische Staten

Beste periode
In de zomer. Er zijn cruises van mei tot september


Reisduur
10 tot 15 dagen


Vertrek vanuit Nederland
Onder meer Holland America Line en Celebrity Cruises bieden Baltische Statencruises aan vanuit Nederland

Volgens een strike definitie vormen Letland, Estland en Litouwen samen de Baltische Staten. Binnen de cruisewereld hanteert men echter een ruimer begrip, waarbij men alle landen bedoelt die aan de Baltische Zee liggen.


Bestemmingen

Rondom de Baltische Zee, ook wel de Oostzee genoemd, vinden we Denemarken, Duitsland, Polen, Litouwen, Estland, Letland, Rusland, Finland en Zweden. Tijdens een cruise in deze regio bezoekt u meestal een groot aantal van deze landen gedurende één en dezelfde reis. 

 De bestemmingen die tijdens de meeste cruises worden bezocht zijn Kopenhagen, Stockholm, Helsinki, Riga en Tallinn. Stuk voor stuk prachtige steden waar geschiedenis, kunst en cultuur nooit veraf zijn. Ook de kuststeden van Polen en Duitsland, denk bijvoorbeeld aan Kiel, Warnemünde en Gdynia staan geregeld op het programma. Vroeger gingen de schepen ook naar Sint-Petersburg, maar uiteraard is het - gezien de huidige omstandigheden - niet aan de orde om Rusland nu te bezoeken.

Onze tips

Een cruise naar de Baltische Staten is langer dan de gemiddelde cruise. Reken op tien tot vijftien dagen. De beste periode zijn de zomermaanden, dan zijn de dagen het langst en heeft u het meeste kans op goed weer. Deze bestemming is een aanrader voor liefhebbers van cultuur, kunst, architectuur en geschiedenis. De cruises bezoeken namelijk vooral historische steden zoals Tallinn, Stockholm en Kopenhagen.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise