Header

Azië

Rederijen

Vrijwel elke rederij biedt cruises aan naar Azië


Vertrekhavens

Veel Azië cruises vertrekken vanuit Singapore, Hong Kong of Yokohama.

Ontdek de geheimen van het Verre Oosten

Het enorme werelddeel Azië kent een enorme diversiteit aan landen en culturen. Dat weerspiegelt zich ook in het aanbod cruises. Zo zijn er routes langs India en Sri Lanka maar ook cruises in Zuidoost-Azië die Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam bezoeken. Voorts kunt u een cruise maken rondom Japan, eventueel in combinatie met Zuid-Korea en/of China. Ook Indonesië met zijn vele eilanden zijn een populaire bestemming. Tot slot zijn er de riviercruises, bijvoorbeeld op de Mekong of de Irrawaddy.

Beste periode voor een cruise naar Azië

De meeste cruises vinden plaats in de herfst- en winterperiode. Over het algemeen zijn de temperaturen dan aangenaam en valt er niet te veel neerslag. De vluchten zijn niet goedkoop maar er is heel veel te zien. We raden daarom aan om zoveel mogelijk uit de reis te halen. U kunt bijvoorbeeld uw cruise combineren met een verblijf in Singapore of Hong Kong.

Voor wie geschikt?

Een cruise naar Azië past het best bij reizigers die nieuwsgierig zijn om de Oosterse cultuur. Te ontdekken Daarnaast is het vaargebied ook een uniek natuurkader! De grote variatie aan rederijen en routes zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een gepaste cruise te vinden is. Hou er wel rekening mee dat de meeste reizen minstens tien dagen duren en vaak zelfs langer dan twee weken.

Welke cruiserederijen varen naar Azië?

Heel wat rederijen varen in Azië. Princess Cruises, Celebrity Cruises en Holland America Line bieden jaarlijks een groot aantal afvaarten aan in deze regio. Meestal zijn dit langere cruises van tien tot vijftien dagen. Royal Caribbean heeft een beperkter aanbod, met kortere cruises vanuit China. De afgelopen jaren zijn veel andere rederijen ook in Azië beginnen varen, waaronder Norwegian Cruise Line en Costa Cruises.


Tot slot zijn alle luxerederijen, met hun kleine vijfsterrenschepen, aanwezig in Azië. Denk aan Silversea, Seabourn, Oceania en Ponant. Tot slot bieden CroisiEurope en AmaWaterways riviercruises aan in Azië.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise