Header

Noord-Amerika en Alaska

Beste periode
Voor Alaska van juni tot augustus. Voor de oostkust van Canada is oktober de topmaand van de Indian Summer.


Reisduur
10 tot 15 dagen


Rederijen
Veel rederijen varen in Alaska. Holland America Line en Princess Cruises zijn de twee specialisten.


Vertrekhavens
De meeste Alaska cruises vertrekken in Vancouver of Seattle. Canada cruises vertrekken vaak vanuit Boston, New York of Québec.

Op zoek naar goud en fortuin repten ambitieuze avonturiers zich aan het eind van de negentiende eeuw naar Alaska. De goudkoorts doofde na enkele jaren echter even snel uit als ze was opgekomen. Ruim een eeuw later bezoekt men Alaska omwille van haar enige échte schat: de fabelachtige natuurpracht van één van de laatste ongerepte stukken wildernis ter wereld.


The Last Frontier

Voor natuurliefhebbers is een cruise naar Alaska een unieke kans om walvissen, adelaars, beren, kariboes en elanden in hun natuurlijke omgeving te bewonderen. Ook de kilometerslange gletsjers, de diepe fjorden en de nationale parken bieden een onvergetelijke blik op de wilde schoonheid van The Last Frontier.


Canada, New England en Mexico

Naast Alaska zijn er nog veel andere streken in Noord-Amerika waar cruises varen. In het herfstseizoen is de oostkust van Canada en New-England zeer populair omwille van de warme herfstkleuren van de Indian Summer. Aan boord van kleinere cruiseschepen kun je zelfs doorvaren tot op de Great Lakes, gelegen op het grensgebied van Canada en de USA. Tot slot zijn er ook cruises langs de westkust van Amerika die zuidwaarts naar de Mexicaanse Riviera varen.

Tips voor een Alaska cruise

We raden aan om uw cruise te combineren met een landreis per bus of trein. Zo kunt u ook het binnenland met haar nationale parken bezoeken. Rederijen Holland America Line en Princess Cruises zijn hierin de echte specialist en ze hebben zelfs hun eigen lodges nabij Denali National Park. Een andere optie is om de cruise te verlengen met een verblijf in Canada of Amerika. De vluchten nemen sowieso een flinke hap uit het budget. Waarom niet van de gelegenheid profiteren om wat extra's te zien?


Voorzie ook voldoende budget voor excursies. Het is namelijk moeilijk om in Alaska op eigen houtje activiteiten te organiseren. De rederijen bieden allerlei uitstappen aan zoals sightseeingvluchten met een helikopter of watervliegtuig boven de fjorden en gletsjers. Er zijn ook kajaktrips, ritjes met een hondenslee, natuurwandelingen en boottochten om walvissen te spotten. Vergeet zeker niet uw verrekijker en uw cameratoestel!

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise