Header

Afrika

Beste periode

De meeste cruises bezoeken Afrika tijdens het winterseizoen


Rederijen

CroisiEurope, AIDA, Variety Cruises, Azamara, Silversea, Seabourn en Ponant hebben cruises naar Afrika in hun aanbod

Afrika is wellicht niet de eerste bestemming waaraan u denkt voor een cruise. Toch zien we dat meer en meer rederijen het continent beginnen te bezoeken. Heel terecht overigens, want Afrika’s natuurpracht en culturele rijkdom staan garant voor een inspirerend reisavontuur.


Zeecruises

De meeste Afrika-cruises vinden plaats tijdens het winterseizoen. De meest voorkomende route gaat langs de kust van Zuid-Afrika, eventueel in combinatie met stops in Namibië of Mozambique. Andere afvaarten zoeken het gebied op rondom Madagascar. Men bezoekt dan enkele plaatsen op het eiland en vaart vaak ook door naar de Seychellen en Mauritius. Tot slot zijn er ook cruises rondom de eilanden van Kaapverdië, bijvoorbeeld met de kleine jachten van Variety Cruises of met de cruiseschepen van AIDA.


Riviercruises

De bekendste riviercruise op het Afrikaanse continent is ongetwijfeld een Nijlcruise. Daarnaast zijn er ook riviercruises mogelijk op de Gambia- en Senegalrivier, twee verrassende en originele bestemmingen. U kunt wellicht makkelijk raden door welke landen beide rivieren stromen. Ten slotte zijn er cruises op het Karibameer, de Chobe en de Zambezirivier, gelegen in het grensgebied van Zimbabwe, Zambia, Botswana en Mozambique. De Franse rederij CroisiEurope lanceerde recent twee nieuwe schepen die speciaal werden gebouwd voor deze regio. Ook luxerederij AmaWaterways is hier actief.

Haal het meeste uit uw Afrika cruise

Indien u voldoende tijd heeft om een langere vakantieperiode in te plannen, dan raden we ten zeerste aan om uw cruise te combineren met een landarrangement. U haalt dan nog meer uit uw reis naar dit prachtige continent waar zoveel te zien valt.


Aansluitend op de cruise kunt u bijvoorbeeld nog enkele nationale parken bezoeken tijdens een korte safari. Of u kunt nagenieten van uw cruise tijdens een ontspannend verblijf in een beach resort. Met onze jarenlange ervaring als cruisespecialist én als algemeen reiskantoor helpen we u graag bij het uitwerken van een gepast reisvoorstel.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise