Header

Viva Cruises

Troeven van Viva Cruises

  • Betaalbare luxecruises
  • All Inclusive formule
  • Routes in heel Europa
  • Gratis Wi-Fi aan boord
  • Stijlvolle inrichting
  • Ruime, lichtrijke hutten

Met de oprichting van VIVA Cruises heeft de wereld van de riviercruises er een interessante, nieuwe speler bij. De Duitse rederij biedt luxueuze cruises aan die voldoen aan de hoogste standaarden maar die tegelijk nog steeds betaalbaar blijven.


Bestemmingen dichtbij

De afgelopen periode heeft ons geleerd dat we niet noodzakelijk heel ver hoeven te reizen om prachtige streken te ontdekken. Het reisaanbod van VIVA Cruises bestaat uit een ruime waaier riviercruises doorheen de mooiste regio’s van West- en Centraal-Europa, zoals de Moezelstreek, de Rijn, de Donau en de Rhônevallei. Vele cruises vertrekken zelfs vanuit onze buurlanden waardoor u perfect met de wagen of de trein naar de vertrekplaats kunt afreizen.


Veel inbegrepen voordelen

Een bijkomende troef van VIVA Cruises is haar zeer uitgebreide lijst van zaken die standaard inbegrepen zijn bij de prijs. Volpension inclusief de dranken, dat is al een mooi begin. Maar VIVA Cruises gaat zelfs nog enkele stapjes verder. Ook de fooien, de minibar en het internet zijn inbegrepen. De moderne en stijlvol ingerichte schepen beschikken bovendien over allerlei voorzieningen om uw riviercruise compleet te maken.

Viva's All Inclusive Formule

Bij de uitgebreide All Inclusive Formule van VIVA Cruises zijn een groot aantal zaken inbegrepen. Het volpension omvat het ontbijtbuffet, de lunch en een meergangerdiner bereid met lokale ingrediënten en regionale specialiteiten. In de namiddag is er een afternoon tea met koffie, thee en gebakjes. Alcoholische en niet-alcoholische dranken zijn inbegrepen, zowel in de bar, het restaurant als uit de minibar. Tot slot geniet u ook van gratis Wi-Fi aan boord en inbegrepen fooien.

Doelpubliek

Wie houdt van comfort, ontspanning, stijlvol reizen en een tikkeltje luxe zal zich ongetwijfeld thuis voelen aan boord van de schepen van VIVA Cruises. De gastronomie en de service zijn van hoog niveau waardoor deze riviercruises zeer geschikt zijn voor levensgenieters die zorgeloos willen genieten van een rustige vakantie waarbij het hen aan niets ontbreekt.


De meeste gasten aan boord zijn afkomstig uit West-Europa en vallen in de oudere leeftijdscategorieën. Voor families met jonge kinderen zouden we VIVA Cruises minder aanraden. Enkel het nieuwste schip VIVA One heeft familiehutten waar u met drie of vier personen in kunt verblijven.

Bestemmingen

Vrijwel alle bestemmingen van VIVA Cruises bevinden zich in West-Europa en Centraal-Europa. In Frankrijk zijn er riviercruises mogelijk op de Seine en in de Rhônevallei. Met VIVA kunt u eveneens onze Nederlandse noorderburen bezoeken tijdens cruises op het IJsselmeer en de Hollandse waterwegen. In Duitsland heeft VIVA een enorm aanbod reisprogramma’s. U kunt er varen op rivieren als de Rijn, de Moezel, de Elbe of de Main. In het noorden van het land zijn er ook cruises langs de kustlijn van de Oostzee, waarbij u niet enkel Duitsland maar ook Polen bezoekt. Tot slot is er de Donau, eén van de populairste bestemmingen voor een riviercruise.


Vanaf 2021 breidt VIVA haar aanbod bovendien uit met een speciaal expeditieschip voor zeereizen. Met de MS Seaventure zult u kunnen reizen naar bijzondere bestemmingen in Noord-Europa, waaronder Scandinavië, Groenland en het noordpoolgebied.


Foto: de Rijnvallei

Sfeer aan boord

Met een passagiersaantal tussen de 88 en 190 passagiers zijn de kleinschalige rivierschepen van VIVA Cruises een aangename, een comfortabele en bovenal een ontspannen manier van reizen. Aan boord geniet u van een verzorgd volpension, waarbij de maaltijden gepaard gaan met kwaliteitswijnen uit de befaamde Europese wijnregio’s. Tussendoor is er elke middag de afternoon tea met thee, koffie, gebak en versnaperingen. Aan het begin van elke reis is er een welkomstcocktail en op de laatste avond houdt men een galadiner met de kapitein.


De schepen zijn voorzien van heel wat faciliteiten en ook de reisprogramma’s zijn rijkelijk gevuld met activiteiten en bezienswaardigheden. Elke plaats waar het schip stopt, valt te bezichtigen tijdens één van de optionele excursies. Volg een rondleiding met een lokale gids, proef de streekwijnen tijdens een degustatiemoment of bezoek een historisch monument.


Foto: barlounge op de VIVA Moments

De schepen van Viva Cruises

De moderne vier- en vijfsterrenschepen van VIVA Cruises voldoen aan de hoogste standaarden qua comfort en elegantie. De smaakvolle ingerichte hutten en suites zijn verrassend ruim en baden in het natuurlijk licht dankzij de grote ramen. Veel accommodaties beschikken zelfs over een Frans balkon dat een ongeëvenaard zicht naar buiten biedt. Faciliteiten zoals een panoramische loungebar, één of meerdere restaurants en een uitgestrekt zonnedek behoren standaard tot de faciliteiten van elk schip uit de vloot. Sommige schepen hebben zelfs een spa- en wellnessruimte.


Twee schepen in het bijzonder verdienen een aparte vermelding. De eerste is het nieuwe paradepaardje van VIVA Cruises, de VIVA One. Dit gloednieuwe rivierschip komt in 2021 in dienst. In hetzelfde jaar introduceert de rederij ook voor het eerst een cruiseschip voor expeditiereizen, de MS Seaventure


Foto: hut met Frans balkon op de Viva Tiara

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise