Header

Variety Cruises

Troeven van Variety

  • Kleine jachten en zeilschepen
  • Elke hut heeft zeezicht
  • Zeer ontspannen sfeer
  • Charters mogelijk
  • Bijzondere routes
  • Veel tijd ter plaatse in elke haven

Onovertroffen island hoppings

Beeld je even in dat je op een groot jacht zit met een drankje in de hand tijdens het binnenvaren van een voor de meeste mensen onbekend eilandje. Klinkt dat als muziek in de oren? Dan zit je hier helemaal goed want dat is wat Variety Cruises je te bieden heeft! Zij nemen je mee naar havens waar vaak enkel kleine jachten en zeilschepen aanmeren met programma’s zoals onder andere island hoppings naar de minder bekende Griekse eilanden, Kaapverdië, de Seychellen of Senegal waar je volledig ondergedompeld wordt in de lokale sfeer.


Vloot met kleine zeilschepen en jachten

Variety Cruises heeft meer dan 50 jaar ervaring met het aanbieden van kleinschalige cruises aan boord van grotere en kleinere jachten. De vloot bestaat uit motoryachten en zeiljachten van 10 tot 71 passagiers. Je leert aan boord dus snel de volledige bemanning en je medepassagiers kennen. Graag één van de yachten afhuren voor een private familievakantie of een originele incentive met het werk? Ook daarvoor is Variety Cruises de ideale partner.


Ontspannen sfeer

De roots van Variety ligt in Griekenland. Die achtergrond wordt meegenomen in de ambiance aan boord. Je wordt verwelkomd onder vrienden en er heerst een gastvrije, informele sfeer. Je vaart of zeilt als het ware op je eigen jacht waar de grootste regel is: genieten van je vakantie op het water.

Verken nieuwe horizonten

De grootste troef van Variety Cruises is zonder meer de originele routes die je kan aandoen in een intiem kader. Hun bestemmingen binnen en buiten Europa breken volledig met de klassieke routes van de grotere schepen. Wie dus wil varen zonder grote menigte om zich heen, zal zowel genieten van het verblijf aan boord als het ontdekken van de minder toeristische havens.

Voor wie?

Variety Cruises is de rederij bij uitstek voor diegenen die willen genieten van een verblijf op een yacht zonder dat het een stijve of ultra luxueuze bedoening dient te zijn. Geniet je van een gemoedelijke sfeer en maak je makkelijk een praatje met nieuwe mensen, dan zal je je bij Variety Cruises ongetwijfeld helemaal thuis voelen. Daarnaast heeft deze rederij ook een luik voor de sportievelingen. Zo kan je op bepaalde plaatsen de waterski’s aantrekken, gaan wakeboarden of snorkelen


Liever één van deze luxejachten volledig afhuren voor jou, je vrienden en/of familie? Dan bieden wij charters aan. Op het afgehuurde schip blijven uiteraard de kapitein en het personeel volledig tot je dienst. Dit wordt gegarandeerd de ultieme familievakantie met herinneringen om nooit te vergeten!

Bestemmingen

Variety Cruises neemt je mee naar speciale bestemmingen waar grote schepen niet komen. Zo is er island hopping in Griekenland en kan je met Variety Cruises op ontdekking langs de Adriatische kust, langs Sicilië, Malta en de Eolische eilanden of de kusten van Spanje en Portugal. Mag het iets verder? Dan zijn er prachtige routes met stops in Egypte, Jordanië en Israël.


Als meer exotische bestemming is er op zes uur vliegen hun riviercruise in Senegal, langs prachtige natuurreservaten. Wens je liever elke dag te ontwaken aan een nieuw droomstrand? Kies dan voor een cruise naar de Seychellen of bekijk de routes op Tahiti en Frans-Polynesië. Je kan ook op verkenning naar Latijns-Amerika waar men Costa Rica en Panama op de planning staan heeft. Verrassende routes in een rustig, kleinschalig kader! Onze favoriet: island hopping in Kaapverdië in combinatie met enkele dagen verblijf op het hoofdeiland Sal.


Foto: het jacht Variety Voyager

Sfeer aan boord

Variety Cruises heeft, buiten het feit dat ze met schepen varen, geen enkele overeenkomst met het klassieke cruisen. Ze zijn uniek in hun soort en bieden onvergetelijke vakanties. Aangezien de routes zo zijn opgebouwd dat je vaak veel kleine haventjes aan doet in één land, zal je ook het gevoel hebben het land echt te hebben ontdekt.


Aan boord lijk je heer en meester over je eigen jacht waarop je samen met de kapitein en nieuwe vrienden reist. Buiten de veiligheidsregels, zijn er geen verplichtingen. De sfeer is gemoedelijk en de bemanning deelt maar al te graag tips over de bestemming. Er is aan boord vaak een half pension formule, zo kan je ’s middags of ’s avonds genieten van een lokale maaltijd en ben je snel volledig ondergedompeld in de bestemming. Verwacht geen sterrenrestaurant maar wel voetjes onder tafel schuiven en genieten van een verzorgd meergangenmenu.


Foto: zonnedek van de Galileo

De jachten van Variety Cruises

Variety Cruises heeft meer dan 50 jaar ervaring met het aanbieden van kleinschalige cruises aan boord van knappe jachten. De vloot bestaat uit elf schepen, waarvan drie zeiljachten voor 45 passagiers, drie jachten die plaats bieden aan slechts 10 passagiers en vier jachten die variëren tussen de 34 en 71 passagiers.


De schepen zijn allemaal stijlvol en elegant ingericht. Aan boord beschikt iedereen over een eigen badkamer in de cabine. Het leven speelt zich voornamelijk op het buitendek af en de routes zijn zo uitgestippeld dat je er telkens vaart in de beste periodes van het jaar. Nog een leuke extra: alle kajuiten, op alle schepen beschikken over zeezicht.


Foto: het jacht Panorama voor anker in Costa Rica

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise