Header

Star Clippers

Troeven van Star Clippers

  • Buitengewone zeilervaring
  • Aanmeren in kleine baaien
  • Heerlijke keuken
  • Informele, sportieve sfeer
  • Authentieke beleving
  • Inbegrepen activiteiten aan boord

Beleef een onvergetelijk zeilavontuur aan boord van Star Clippers. Hoewel de prachtige zeilschepen een traditioneel uiterlijk hebben, beschikken ze over alle moderne comfort en de voorzieningen van een privéjacht.


Authentieke bestemmingen

Elke dag meer je aan in een prachtige locatie. Star Clippers bezoekt steeds authentieke plaatsen, ver weg van het massatoerisme. Denk aan kleine eilanden, afgelegen baaien of charmante havenstadjes. In de grotere steden legt het schip steeds aan in het centrum.


Ontspan op het ritme van de zee

Op de schepen van Star Clippers zul je meteen merken dat er geen strak tijdschema is. Je kunt hier met je dagen en avonden doen wat je wilt. De brug is open en de activiteiten aan boord zijn talrijk. Hijs mee de zeilen, klim in het kraaiennest of neem deel aan een yogales. Je kunt echter evengoed ontspannen met een goed boek aan de rand van het zwembad.


Culinair genot

's Ochtends en 's middags bereiden de chef-koks een heerlijk buffet met een ruim pallet aan smaakvolle schotels. Wanneer de avond valt, wordt het elegante restaurant het decor van verfijnde culinaire gerechten. Er is een open zitting, wat wil zeggen dat er geen vaste tafels of vaste tijdstippen zijn om te dineren.

Onvergetelijke momenten

De ervaring van een cruise met een ‘tallship’ is onevenaarbaar. Of je nu naar de zeilen kijkt of ’s nachts op het dek ligt te staren naar de sterren, bij Star Clippers geniet je van een onvergetelijke en avontuurlijke vakantie op enkele van ’s werelds mooiste zeilschepen.


De sportievelingen kunnen hun hartje ophalen met het helpen hijsen van de zeilen of het klimmen in het kraaiennest voor een duizelingwekkend uitzicht terwijl levensgenieters kunnen relaxen in de boegsprietnetten of op het zonnedek.

Doelpubliek

De reizen van Star Clippers trekken een zeer divers publiek aan. Elk heeft wel zijn eigen reden om voor deze rederij te kiezen. De ene wil de nostalgie van het scheepsleven ervaren en de romantiek van de zee opsnuiven. De ander wil dan weer de passie voor zeilen beleven aan boord van een grote zeilreus en haalt er voldoening uit om de bemanning gade te slaan die het schip op de juiste koers houden.

Sommigen genieten dan weer van Star Clippers omwille van het nauwe contact met de zee en het authentieke zeeleven. Terwijl dappere zielen niets liever willen dan klauteren in het kraaiennest en deelnemen aan de watersportactiviteiten. Anderen verkiezen dan weer te genieten van de rust met een glaasje op het dek en een goed boek in de hand. Dankzij het unieke concept beleeft eenieder met Star Clippers een fantastische vakantie.

Bestemmingen

De schepen van Star Clippers varen waar de zon schijnt. In de zomer vind je hun schepen terug in de Middellandse Zee met routes langs Kroatië en Montenegro, de Griekse Eilanden of de Franse Riviera en Corsica.


Wie onze winterkoude wil ontsnappen, kan een zeilroute kiezen in de Caraïben vanuit Sint-Maarten of Barbados langs Martinique, Santa Lucia, Les Iles des Saintes en vele andere prachtige plekjes. Ook is er jaarlijks één cruise naar het Panamakanaal en de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao, beter bekend als de Nederlandse Antillen.


Wie eerder aangetrokken is door Azië kan voor de winter intekenen op hun Thailand en Singapore cruises met vaarroutes naar kleine, afgelegen havens en rustige ankerplaatsen weg van de grote drukte. In de zomer zijn er hun Bali cruises waarbij je vaart naar de Gili-eilanden en soms zelfs tot Komodo, het eiland van de indrukwekkende Komodovaraan!


Foto: Royal Clipper en Star Clipper in de Caraïben © Star Clippers

Sfeer aan boord

Tijdens een cruise met Star Clippers heerst een romantische, informele en elegante sfeer. Er is geen dagelijks programma met strakke tijdschema’s maar je leeft op het ritme van de zee en van de wind. De maaltijden worden geserveerd in het hoofdrestaurant op basis van open zitting. Je gaat met andere woorden eten wanneer je wil, binnen de openingsuren van het restaurant.


De brug is steeds open dus je kan ten allen tijde een praatje slaan met de kapitein, meekijken op de kaarten en bijleren over het zeilgebeuren.


Aan boord worden er activiteiten voorzien zonder de rust van andere passagiers in gedrang te brengen. Dit kan gaan van wijnproeverijen tot yogalessen op het dek of de kapitein die zeemansverhaal met de passagiers deelt. Daarnaast zijn er op sommige plaatsen watersportactiviteiten voorzien.

De zeilschepen van Star Clippers

Met haar vijf masten en 42 zeilen is de Royal Clipper het grootste zeilschip uit de familie. Ze biedt plaats aan 227 gasten en maar liefst 106 bemanningsleden die tot je dienst staan. Haar twee zusjes zijn de Star Clipper en Star Flyer, twee viermasters die gebouwd werden in Gent, en een capaciteit hebben van 166 gasten en 72 personeelsleden.


De schepen zijn ingericht volgens een klassiek-maritieme stijl met veel hout, fluweelrode zetels en koperen accenten. Het merendeel van de kajuiten heeft patrijspoorten, dit zijn grote ronde vensters, en elke hut heeft uiteraard zijn eigen badkamer. Alle schepen beschikken over een zwembad en een gezellige bar op het buitendek. Op de Royal Clipper is er aan de achterkant van het schip zelfs een uitklapbaar marinaplatform voor watersporten.


Kortom, Star Clippers biedt met haar vloot van drie schepen een unieke zeilervaring aan in de stijl van weleer maar tegelijk in een hedendaags en comfortabel kader.


Foto: watersportplatform van de Royal Clipper

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise