Header

Silversea Cruises

Troeven van Silversea

  • Kleinschalige, elegante schepen
  • Verblijf in suites met butler service
  • Uitmuntende keuken
  • Enorm aanbod bestemmingen
  • Ook expeditiecruises
  • Ultra All Inclusive

Silversea behoort tot de hoogste segment binnen de cruisewereld. Met zijn kleinschalige schepen straalt de rederij luxe en klasse uit waarbij de reiservaring in het teken staat van een persoonlijke service, een fijne keuken en unieke routes. 


Ultra All Inclusive formule

Bij Silversea logeert elke gast in oceanview suites met butler service, 24-uur room service, in-suite dining en een minibar gevuld volgens uw persoonlijke smaak en voorkeur. De meeste suites hebben een privéterras. Premium dranken zoals champagne, een selectie van wijnen, cocktails en sterke dranken zijn overal aan boord inbegrepen. In elke bestemming is er ook minimaal één excursie inclusief. Tot slot zijn ook de fooien en WiFi inbegrepen in het cruisetarief.


Fine Dining

Verfijnde gastronomie maakt onmiskenbaar deel uit van de Silversea-belevenis. Geniet aan boord van een overheerlijke keuken die reeds meermaals bekroond werd. U heeft vrije tafelkeuze en op alle schepen zijn er verschillende specialiteitenrestaurants, elk met hun eigen stijl en menu.

Het nieuwe S.A.L.T-programma op Silver Moon

In het specialiteitenrestaurant S.A.L.T, een afkorting voor Sea and Land Taste, kunt u genieten van regionale gerechten, aangepast aan het seizoen en de regio waar het schip zich bevindt. Er zal ook een mogelijkheid zijn om in verschillende aanloophavens lokale restaurants, markten en bars te bezoeken en deel te nemen aan een wijndegustatie of een kookles met een plaatselijke topchef. Silversea werkt hiervoor samen met Adam Sachs, een voormalige hoofdredacteur van het culinair magazine ‘Saveur’.

Doelpubliek

Silversea richt zich vooral op volwassenen en ouderen, zowel koppels als singles. Kinderen zijn welkom maar de rederij richt zich niet echt op gezinnen. Aangezien het kleinschalige luxe-boutique schepen zijn, zijn de passagiers vooral rustzoekers die houden van luxe, een topservice en uitgebreid comfort tijdens hun reis. Er is geen uitgebreide animatie en de kinderfaciliteiten zijn veel beperkter dan bij de rederijen met grote schepen.

De meerwaardezoeker, de ervaren fijnproever en de rasechte levensgenieter zullen zich hier snel thuis voelen. Van een klein en verdoken romantisch stadje tot een fijn en smaakvol gerechtje, op elk vlak van uw cruise zal u verrast worden. Vergeet zeker ook het wellnessgedeelte niet aan boord waar u volledig tot rust kan komen en uzelf in de watten kan laten leggen met een professionele massage.

Bestemmingen

Silversea vaart naar meer dan 900 bestemmingen ter wereld, verspreid over alle zeven continenten. Ze meren aan in authentieke havens en baaien waar de grote schepen niet binnen kunnen. Het aanbod bestaat uit reguliere cruises maar ook expeditiecruises.


In de Middellandse Zee heeft de rederij prachtige vaarroutes naar de Griekse schatten, Spanje en de Balearen en de Dalmatische kust. Er zijn ook cruises naar Scandinavië en IJsland, de westkust van de USA en het ongetemde Alaska. Daarnaast kunt u ook op zoek naar de eindeloze stranden, bruisende metropolen en authentieke dorpjes in Zuidoost-Azië. Of wat denkt u van Chili waar verbazingwekkende fjorden, gletsjers en eindeloze meren u opwachten?


Ook op vlak van expeditiecruises is er een wereldwijde waaier aan vaarroutes naar onder meer Antarctica, Groenland, Australië, het noordpoolgebied en de eilanden in de Stille Oceaan. Het nieuwe schip Silver Origin vaart het hele jaar door in de Galapagoseilanden.


Foto: expeditiecruise met Silversea naar Spitsbergen

Premium Suite op Silver Nova.

Sfeer aan boord

Op de schepen heerst een harmonieuze rust en een gezellige sfeer, waar alles kan en niets moet. Dit alles in een decor van een klassieke maritieme stijl, afgewerkt met elegante materialen en een oog voor detail. De vloot van Silversea bestaat uit kleinere schepen, een garantie op een persoonlijke service, kenmerkend voor het hogere segment van het cruisen.


De grootschalige Broadway-shows, luide muziek en dagelijkse animatie rond het zwembad dient u hier niet te verwachten. Dit neemt niet weg dat er uiteraard ook activiteiten en entertainment aan boord zijn, maar dan van een rustigere aard. Geniet van een lekkere aperitief vergezeld met een heerlijke amuse in de pianobar, luister naar de lezingen van gastsprekers of laat u verwennen in de spa.


Foto: butler service is inbegrepen voor alle suites aan boord

Het expeditieschip Silver Endeavour.

De schepen van Silversea

Silversea beschikt over een moderne vloot van kleinschalige boetiekschepen. De drie recent gebouwde zusterschepen Silver Muse, Moon en Dawn hebben een capaciteit voor 596 passagiers en 400 bemanningsleden. De overige Silversea-schepen zijn zelfs nóg kleinschaliger. De volgende jaren komen er tot slot nog twee nieuwe schepen aan: de Silver Nova en de Silver Ray.


Voor hun expeditiecruises heeft Silversea een apart aantal expeditieschepen, zoals de Silver Endeavour, Silver Explorer, Silver Cloud en Silver Wind. Deze schepen zijn uitgerust met zodiacs, kleine motorboten waarmee je onder begeleiding van expeditiegidsen dieper de natuur intrekt. Het passagiersaantal varieert per schip en ligt tussen de 144 en 274 gasten. Nieuw in de expeditievloot is de Silver Origin (100 passagiers), speciaal gebouwd voor expeditiecruises in de Galapagoseilanden.


Foto: het expeditieschip Silver Endeavour.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise