Header

Silversea Cruises

Troeven van Silversea

  • Kleinschalige, elegante schepen
  • Verblijf in suites met butler service
  • Uitmuntende, bekroonde keuken
  • Enorm aanbod bestemmingen
  • Ook expeditiecruises
  • Ultra All Inclusive

Silversea behoort tot de hoogste categorie binnen de cruisewereld. Met zijn kleinschalige schepen straalt deze rederij luxe en klasse uit waarbij de cruisebelevenis in het teken staat van een persoonlijke service, een fijne keuken en genieten met een grote G. Beroep doen op uw persoonlijke butler, aanmeren in de mooiste plekken ter wereld en kaviaar eten op het water terwijl u geniet van een prachtig uitzicht op een parelwit zandstrand? Alles is mogelijk met Silversea!


Cruises in een Ultra All Inclusive formule

Bij Silversea logeert elke gast steeds in ruime oceanview suites met butler service, 24-uur room service, in-suite dining en een minibar gevuld volgens uw persoonlijke smaak en voorkeur. Premium dranken zoals champagne, een selectie van wijnen, cocktails en sterke dranken zijn steeds inclusief, waar u zich ook bevindt aan boord. De fooien voor de bemanning en WiFi zijn eveneens inbegrepen in het cruisetarief. In de meeste aanleghavens kunt u tot slot gebruik maken van de gratis shuttle service naar het stadscentrum en terug naar de haven.


Fine Dining

Verfijnde gastronomie maakt onmiskenbaar deel uit van de Silversea-belevenis. Geniet aan boord van een overheerlijke keuken die reeds meermaals bekroond werd. U heeft vrije tafelkeuze en op alle schepen zijn er verschillende specialiteitenrestaurants, elk met hun eigen stijl en menu.

Het nieuwe S.A.L.T-programma op Silver Moon

In het specialiteitenrestaurant S.A.L.T, een afkorting voor Sea and Land Taste, kunt u genieten van regionale gerechten, aangepast aan het seizoen en de regio waar het schip zich bevindt. Er zal ook een mogelijkheid zijn om in verschillende aanloophavens lokale restaurants, markten en bars te bezoeken en deel te nemen aan een wijndegustatie of een kookles met een plaatselijke topchef. Silversea werkt hiervoor samen met Adam Sachs, een voormalige hoofdredacteur van het culinair magazine ‘Saveur’.

Doelpubliek

Silversea richt zich vooral op volwassenen en ouderen, zowel koppels als singles. Kinderen zijn welkom maar de rederij richt zich niet echt op gezinnen. Aangezien het kleinschalige luxe-boutique schepen zijn, zijn de passagiers vooral rustzoekers die houden van luxe, een topservice en uitgebreid comfort tijdens hun reis. Er is geen uitgebreide animatie en de kinderfaciliteiten zijn veel beperkter dan bij de rederijen met grote schepen.

De meerwaardezoeker, de ervaren fijnproever en de rasechte levensgenieter zullen zich hier snel thuis voelen. Van een klein en verdoken romantisch stadje tot een fijn en smaakvol gerechtje, op elk vlak van uw cruise zal u verrast worden. Vergeet zeker ook het wellnessgedeelte niet aan boord waar u volledig tot rust kan komen en uzelf in de watten kan laten leggen met een professionele massage.

Bestemmingen

Silversea vaart naar meer dan 900 bestemmingen ter wereld, verspreid over alle zeven continenten. Ze meren aan in authentieke havens en baaien waar de grote schepen niet binnen kunnen. Het aanbod bestaat uit reguliere cruises maar ook expeditiecruises.


In de Middellandse Zee heeft de rederij prachtige vaarroutes naar de Griekse schatten, Spanje en de Balearen en de Dalmatische kust. Er zijn ook cruises naar Scandinavië en IJsland, de westkust van de USA en het ongetemde Alaska. Daarnaast kunt u ook op zoek naar de eindeloze stranden, bruisende metropolen en authentieke dorpjes in Zuidoost-Azië. Of wat denkt u van Chili waar verbazingwekkende fjorden, gletsjers en eindeloze meren u opwachten?


Ook op vlak van expeditiecruises is er een wereldwijde waaier aan vaarroutes naar onder meer Antarctica, Groenland, Australië, het Russische Verre Oosten en de eilanden in de Stille Oceaan. Het nieuwe schip Silver Origin vaart tot slot naar de Galapagoseilanden.


Foto: expeditiecruise met Silversea naar de poolgebieden.

Sfeer aan boord

Op de schepen heerst een harmonieuze rust en een gezellige sfeer, waar alles kan en niets moet. Dit alles in een decor van een klassieke maritieme stijl, afgewerkt met elegante materialen en een oog voor detail. De vloot van Silversea bestaat uit kleinere schepen, een garantie op een persoonlijke service, kenmerkend voor het hogere segment van het cruisen.


De grootschalige Broadway-shows, luide muziek en dagelijkse animatie rond het zwembad dient u hier niet te verwachten. Dit neemt echter niet weg dat er uiteraard ook activiteiten en entertainment aan boord is, zij het dan van een zachtere aard. Geniet van een lekkere aperitief vergezeld met een heerlijke amuse in de pianobar, luister naar de lezingen van gastsprekers of laat u verwennen in de spa.


Foto: butler service is inbegrepen voor alle suites aan boord

De schepen van Silversea

De rederij beschikt over negen schepen en binnenkort zelfs tien. Het allernieuwste schip, waarvan de inauguratie gepland staat voor november 2021, zal de Silver Dawn heten, een zusterschip van de Silver Moon en de Silver Muse. Alle drie hebben ze een capaciteit voor 596 passagiers en 400 bemanningsleden.


De overige Silversea-schepen zijn nog kleinschaliger. In 2009 werd de Silver Spirit gebouwd met een capaciteit voor een 540-tal gasten, terwijl de Silver Shadow (2001) en de Silver Whisper (2000) plaats bieden aan 388 passagiers.


Onder de noemer van Silversea Expeditions vallen onder meer de Silver Explorer, Silver Cloud en Silver Wind. De schepen zijn uitgerust met zodiacs, kleine motorboten die het toelaten om op een unieke manier de natuur te beleven, steeds onder begeleiding van ervaren gidsen. Nieuw in de expeditievloot is de Silver Origin, specifiek gebouwd voor luxueuze expeditiecruises in de Galapagoseilanden met oog voor duurzaamheid.


Foto: Veranda Suite op het cruiseschip Silver Muse

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise