Header

Royal Caribbean

Troeven van Royal Caribbean

  • Grootste schepen ter wereld
  • Spectaculair entertainment
  • Shows in Broadwaystijl
  • Activiteiten voor jong en oud
  • Zeer gezinsvriendelijk
  • Wereldwijd actief

Cruiseschepen met een ijspistes en botsauto's waarop je ook kunt surfen en indoor skydiven? Daarvoor moet je bij Royal Caribbean zijn! De Amerikaanse rederij voorziet haar schepen van allerlei spectaculaire faciliteiten. Hun schepen behoren tot de allergrootste ter wereld en bieden een enorm keuzeaanbod op vlak van activiteiten, restaurants en ontspanning. Het entertainment is van topniveau, met theatershows in ware Broadwaystijl.


Uiterst familievriendelijk

Door de ruime waaier aan activiteiten is Royal Caribbean een uitstekende keuze voor wie met het gezin een cruise wil maken. Op sommige schepen kunnen de kids zelfs kennismaken met hun favoriete tekenfilmfiguren, zoals Shrek en Kung Fu Panda. Meestal kunnen kinderen ook mee op cruise voor een verminderd tarief. De schepen beschikken over aangepaste familiehutten met meer ruimte en extra slaapplaatsen.


Kleinere Royal Caribbean schepen

Houdt u liever van een iets kalmere vakantie? Royal Caribbean heeft meer dan 20 schepen, waaronder ook een aantal kleinere schepen. Ze beschikken niet over al de spectaculaire faciliteiten, maar hebben nog steeds meer dan genoeg opties op vlak van entertainment, ontspanning en activiteiten. De sfeer aan boord van de kleinere schepen is vaak ook wat rustiger.

De grootste glijbaan op zee

45 meter boven zeeniveau. Je zet voorzichtig een stap op het doorzichtige glazen platform. Je hart begint sneller te kloppen. Tijdens de komende 13 seconden zul je tien verdiepingen naar beneden denderen in de hoogste glijbaan op zee. De Ultimate Abyss wacht op je. Durf jij het aan? Beschikbaar op deze Royal Caribbean-schepen: Harmony of the Seas, Oasis of the Seas, Symphony of the Seas en Allure of the Seas.

Voor wie geschikt

Dankzij de enorme keuze aan restaurants, activiteiten en entertainment zijn de Royal Caribbean-schepen geschikt voor jong en oud. Liefhebbers van grote cruiseschepen met veel faciliteiten zijn hier echt op hun plaats. Een cruise met Royal Caribbean is een geschikte familievakantie, maar ook koppels en vriendengroepen zullen het enorm naar hun zin hebben. Er zijn ook kleinere schepen voor cruiseliefhebbers die het liever wat rustiger aan doen.


Het publiek aan boord hangt sterk af van de bestemming, de periode en het schip. In de vakantieperiodes zullen er uiteraard meer families meereizen, terwijl de kleinere schepen gemiddeld een iets ouder publiek aantrekken. Royal Caribbean is wereldwijd actief en dat merk je ook aan de vele nationaliteiten onder de passagiers aan boord.

Bestemmingen

De grote vloot cruiseschepen van Royal Caribbean is wereldwijd actief. Er zijn cruises in Azië, Alaska, Australië, Nieuw-Zeeland, Hawai en Canada. Tijdens het zomerseizoen varen ze ook in de Middellandse Zee en Noord-Europa.


En als je Royal Caribbean heet, dan moet je uiteraard ook een ruim aanbod cruises aanbieden in de Caraïben. Vanaf Florida bieden ze met diverse schepen cruises aan, zowel minicruises van enkele dagen als langere cruises van één of twee weken. De rederij heeft in het Caraïbisch gebied zelfs een privé-eiland in de Bahama’s, genaamd CocoCay. Net zoals hun cruiseschepen is ook het eiland voorzien van allerlei avontuurlijke activiteiten waaronder een waterpark, zipline en een luchtballon.


Foto: CocoCay®, het privé-eiland van Royal Caribbean in de Bahama's

Sfeer aan boord

Wanneer u niet aan wal bent, valt er op de schepen enorm veel te beleven. De aantrekkingskracht van Royal Caribbean ligt in de ruime waaier aan keuzemogelijkheden waardoor er voor jong en oud altijd iets te doen is. Eén van de sterkste punten van de rederij zijn ongetwijfeld ook de shows. Elke avond zijn er in het theater wervelende shows zoals je ze ook zou zien op Broadway.


Sommige schepen beschikken daarnaast ook nog over een openluchttheater waar acrobaten en duikers hun kunsten vertonen. En de ijspiste waarop u overdag schaatst, wordt ’s avonds omgetoverd tot een magisch decor waar elegante kunstschaatsers je doen verbazen met hun sierlijke bewegingen. Veel van de activiteiten en shows aan boord zijn ook gewoon inbegrepen in de prijs. Let wel op, want het aanbod verschilt van schip tot schip. Informeer je dus vooraf goed welke shows en activiteiten er aanwezig zijn op jouw cruise.


Foto: Flowrider surfsimulator aan boord van de Harmony of the Seas®

De vloot van Royal Caribbean

De vloot van Royal Caribbean bestaat uit meer dan 20 cruiseschepen. De bekendste schepen zijn wellicht de zes zusterschepen uit de Oasis-klasse. Deze quasi-identieke cruiseschepen zijn de allergrootste ter wereld. Ze zijn ongeveer 360 meter lang (dat zijn ruim drie voetbalvelden) en bieden plaats aan meer dan 5000 passagiers.


De andere Royal Caribbean-schepen zijn eveneens verdeeld in verschillende klassen die variëren in grootte. Afhankelijk van schip tot schip schommelt het passagiersaantal tussen de 2000 en 4000. Wat alle schepen met elkaar gemeen hebben, is dat ze beschikken over zeer veel faciliteiten. Je kunt kiezen uit verschillende restaurants, er zijn talrijke activiteiten en ’s avonds is er entertainment van de hoogste plank.


Foto: Mariner of the Seas

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise