Header

Oceania Cruises

Troeven van Oceania Cruises

  • Uitmuntende gastronomie
  • Middelgrote luxeschepen
  • Persoonlijke service
  • Vaarroutes met lange aanlegtijden
  • Wereldwijde bestemmingen
  • Veel inbegrepen in de prijs

Oceania Cruises scoort een hoge plaats tussen de betere premiumklasse-rederijen. Door de warme en stijlvolle ‘country club’ sfeer, waarvoor Oceania al jaren bekend staat, voelt het bijna alsof u in uw eigen huiskamer de wereld rondvaart. Door het kleinschalige en intieme karakter van de schepen kunt u gemakkelijk contacten leggen met gelijkgestemde medereizigers. Waar een cruise met Oceania sowieso al ontspannend is, kan u hier nog een schepje bovenop doen door gebruik te maken van de Aquamar Spa, het volgen van één van de vele sportprogramma’s of het deelnemen aan kooklessen in het Culinary Center.


The Finest Cuisine at Sea™

De rederij valt jaarlijks in de prijzen voor haar gastronomische keuken onder leiding van de bekroonde Frans-Amerikaanse chef Jacques Pépin. Er wordt trots gebruik gemaakt van lokale en verse producten voor de verzorgde maaltijden. Oceania legt de nadruk op een persoonlijke cruisebeleving en het ontdekken van wereldwijde bestemmingen met langere aanlegtijden en verrijkende uitstappen. Met maar liefst twee bemanningsleden per drie gasten, mag u ook zeker zijn van een uitstekende service.


Exceptionele waarde

Objectief gezien kunnen we stellen dat Oceania veel waarde biedt voor haar gasten door de vele voorzieningen die aan boord inbegrepen zijn. Naast het volpension zijn ook de niet-alcoholische dranken, alle specialiteitenrestaurants (m.u.v. La Réserve), de afternoon tea, 24/7 room service en het internet inbegrepen in de standaardprijs. Bij lunch en diner is champagne en een selectie wijnen en bier inbegrepen. Vanaf 1 januari 2024 zullen ook de fooien inbegrepen zijn. Tot slot krijgt elke gast ook een tegoed om uit te geven aan excursies. Het bedrag van het tegoed is afhankelijk van de lengte van de cruise.

The Finest Cuisine at Sea

De meest opvallende highlight bij Oceania Cruises is ongetwijfeld de uitstekende gastronomie. U kunt terecht in de elegante Grand Dining Room, of in de meerdere inbegrepen specialiteitenrestaurants aan boord. Elke dag wordt om klokslag 16u een traditionele afternoon tea opgediend met een uitgebreid assortiment lekkernijen.

Doelpubliek

De stijlvolle schepen van Oceania Cruises zijn er voor gasten die op zoek zijn naar een uitzonderlijke cruisevakantie. De rederij richt zich op verrijkende cruises met een groot aantal havenbezoeken. Op alle schepen waant u zich in een kleinschalig boutique hotel. De schepen Marina en Riviera, die wat groter zijn en meer faciliteiten hebben, spreken een iets jongere doelgroep aan. Recent verwelkomde de rederij ook hun nieuwste schip, de Vista.

Reist u met het gezin? Hou er dan rekening mee dat er bij Oceania voor jonge kinderen weinig tot geen activiteiten georganiseerd worden. De rederij richt zich eerder op koppels van alle leeftijden die op zoek zijn naar een relaxte sfeer en topgastronomie. Singles zijn aan boord zeer welkom en kunnen verblijven in luxueuze kajuiten. Op geselecteerde cruises worden er speciale promoties gegeven met een verlaagde singletoeslag van 25% tot 50%.

De Riviera voor anker voor de kust van Amalfi, Italië.

Bestemmingen

De luxueuze schepen van Oceania Cruises zijn een ideale keuze voor wie de wereld wil ontdekken. De rederij kan veel bijzondere bestemmingen aandoen omdat het kleinere formaat van de schepen dit toelaat. Op een plaats waar bijzonder veel te bezichtigen valt, blijft het schip vaak langer dan één dag aangemeerd. Zo krijgt u de kans om extra lang te genieten en kunt u bijvoorbeeld de avond in de stad door te brengen. Sommige cruises brengen u naar prachtige exotische bestemmingen zoals de Fiji-eilanden en Bora Bora.


Oceania Cruises is ook thuis in Alaska en Europa, zowel in de Middellandse-Zee als Noord-Europa. Vaak duren de cruises wat langer dan een gemiddelde cruise. De rederij biedt jaarlijks ook een unieke wereldcruise aan. Deze vaart langs ontelbare UNESCO-sites en verbluffende wereldwonderen. Een ‘land tour’ kan worden bijgeboekt aanvullend op de cruise, dit geeft u de mogelijkheid om de bestemming nog diepgaander te ontdekken.


Foto: De Riviera voor anker aan de Amalfitaanse Kust (Italië)

Koppel dineert in de Grand Dining Room aan boord van Oceania Cruises.

Sfeer aan boord

Oceania Cruises nodigt haar gasten uit om totaal te ontspannen en volop te genieten. Overdag is de sfeer aan boord casual. Tijdens de diners verwacht men gasten in elegante kledij maar een smoking of galajurk hoeft u niet in te pakken. Tijdens de cruise verzorgt de vriendelijke bemanning verschillende activiteiten. Sportievelingen kunnen zich vermaken in de fitness of op de golf- en tennisbaan. Wilt u zich graag wat afzonderen, dan kan dat nog altijd in de bibliotheek. Oceania is namelijk nog één van de weinige rederijen die een klassieke bibliotheek aan boord heeft.


Er worden ook kookworkshops georganiseerd in het Culinary Center. Overdag kunnen de gasten op de bestemming samen met de chef op zoek gaan naar verse ingrediënten om nadien zelf de plaatselijke specialiteit klaar te maken. ’s Avonds kunt u een gokje wagen in het casino, een schitterende show bijwonen in het theater of genieten van een heerlijke cocktail in één van de vele bars en lounges.

Penthouse Suite op de Riviera.

De schepen

De vloot van Oceania Cruises bestaat vandaag uit zeven schepen, stuk voor stuk ingericht op een smaakvolle en elegante wijze. De Insignia, Regatta, Nautica en Sirena zijn vier kleinere, quasi-identieke schepen voor 684 passagiers. Ze onderscheiden zich door een tijdloos en stijlvol interieur met prachtige kunstobjecten en veel oog voor detail. De Marina en Riviera zijn iets groter, met een capaciteit voor maximaal 1.250 gasten, maar de persoonlijke service is ook op deze schepen uiteraard dezelfde gebleven. De Vista is het nieuwste schip (bouwjaar 2023) en heeft ruimte voor 1.200 passagiers.


De verrassend ruime kajuiten zijn sfeervol afgewerkt en beschikken over een ‘Prestige Tranquility Bed’, dat bekend staat voor een hoog comfort. U kunt in uw kajuit genieten van katoenen badjassen, bijhorende slippers, toiletproducten van Bvlgari, een flatscreen-tv, een kluis en een gevulde minibar. De hogere categorieën kajuiten en suites genieten van nog extra voorzieningen. Voor de suites is er zelfs 24-uurs butler service! 


Foto: Penthouse Suite op de Riviera

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise