Header

Norwegian Cruise Line

Troeven van Norwegian

  • Restaurants zonder vaste tijden
  • Gezinsvriendelijk
  • Spectaculair entertainment
  • Ontspannen vakantiesfeer
  • Gevarieerd culinair aanbod
  • Wereldwijde vaarroutes

De kleurrijke schepen maken al meteen duidelijk waar NCL voor staat: een ontspannen cruisevakantie waar plezier en relaxen centraal staat. 


Doe wat je wil, wanneer je wil.

De filosofie van de rederij is: “Freestyle Cruising” waarbij de traditionele cruisestijl plaats heeft gemaakt voor een moderne, gepersonaliseerde cruise-ervaring aan boord van schepen met voor elk wat wils. Zo zijn er geen vaste dineeruuren en geen vaste tafels. Niet één theater maar meerdere locaties voor vertier. Daarnaast kan je je cruisebeleving volledig aanpassen met een aantal extra’s naar keuze zodat jouw cruise ingevuld wordt naar jouw wensen. De sfeer en kledingstijl aan boord is losjes, ontspannen en sportief.


Unieke lunch- en dineerervaring

Bij een vakantie hoort natuurlijk lekker eten. Iets wat voor ons Belgen van groot belang is en dat is Norwegian zeker niet ontgaan. Op alle schepen vind je een uitgebreid keuzeaanbod aan restaurants waarvan er heel wat standaard inbegrepen zijn. Je kan er kiezen uit Italiaans, Aziatisch of Franse gourmet. Maar ook een American Steakhouse, Braziliaanse of Japanse keuken, behoren tot de mogelijkheden. Liever gewoon buffet? Uiteraard is ook dat voorzien! Kortom: elke avond kan je in een andere setting gaan dineren en dat doe je wanneer jij het wil. Er zijn namelijk geen verplichte, vaste tijdstippen.

Free at Sea

De vrijheid van de levensstijl aan boord, vind je ook terug in het prijzenmodel van Norwegian. Je kiest zelf wat je belangrijk vindt tijdens jouw cruise. Voor een kleine toeslag kun je upgraden naar het “Free at Sea”-pakket. Je kunt dan twee zaken uitkiezen die inbegrepen zijn. Upgrade is al mogelijk vanaf 199 euro per persoon voor een cruise van een week.


Kies uit: open bar drankenpakket / Internetpakket / Pakket voor specialiteitenrestaurants / Excursiepakket

Voor wie geschikt

Norwegian Cruise Line is ondanks haar naam een Amerikaanse rederij. Bijgevolg zijn er veel Amerikanen aan boord maar ook heel wat families met (klein)kinderen uit alle hoeken van de wereld. Meer en meer Europeanen kiezen maar al te graag voor de flexibele, ongedwongen stijl van deze rederij. Wie geniet van onder mensen zijn, een actieve sfeer, een dansje placeren en een flinke dosis ambiance, die zit prima bij NCL!


Voor kinderen is er een club waar men elke dag activiteiten organiseert. Dus (groot)ouders: sit back and relax! Ze zijn in goede handen. Zoek je liever rust en sereniteit op tijdens jouw vakantie? Dan biedt Norwegian op bepaalde schepen “The Haven” aan, een privégedeelte op het schip met een eigen bar, apart toprestaurant en zonnedek, enkel toegankelijk voor suitegasten. Bovendien geniet je als Haven-gast nog van tal van extra’s zoals butlerservice.

Bestemmingen

Verkocht voor de cruisestijl van Norwegian? Dan begint nu het dilemma: waar eerst te cruisen? Norwegian Cruise Line neemt je namelijk graag mee over de hele wereld. Wat dacht je van de postkaart-witte-zandstranden op de Bahama’s? Of een cruise langsheen de bossen en gletsjers van Alaska? Eerder zin in een vakantie dichter bij huis? Dan kan je met Norwegian Cruise Line vanuit Italië naar de Griekse Eilanden of vanuit Barcelona naar de Middellandse Zee. Ook cruises naar Noord-Europa staan elk jaar opnieuw op hun programma.


Wie wat meer tijd heeft, kan tijdens onze wintermaanden op ontdekking naar Zuid-Amerika en/of een tocht maken doorheen het Panamakanaal. Maar ook Japan, Australië en Nieuw-Zeeland behoren tot de vele mogelijkheden. Verder biedt de rederij het hele jaar cruises aan langs de eilanden van Hawaii of de Caraïben.


Foto: Norwegian Jade in Geirangerfjord, Noorwegen

Sfeer aan boord

Freestyle Cruising zou synoniem kunnen staan voor: “Doe lekker waar je zin in hebt”. Laat die galakledij dus maar thuis want bij Norwegian gaat het er heel ontspannen en losjes aan toe. Er is geen dresscode en ’s avonds kan je alle kanten uit. Ga je van bar naar bar voor de verschillende live optredens? Of geniet je meer van een dansshow of het optreden van een comedian? Eerder fan van een glaasje wijn bij de pianobar? Bij Norwegian kan het allemaal.


Overdag valt er heel wat te beleven zowel in openlucht als in de verschillende lounges. Er worden tornooitjes tafeltennis georganiseerd, sportwedstrijdjes aan het hoofdzwembad, Sail Away feestjes op het buitendek en ga zo maar door. Dat is natuurlijk het voordeel van dergelijke grote schepen! Verder zijn er buiten de aanleguren maar weinig tijdsschema’s aan boord. Geniet dus van je vrije tijd, weg van de dagelijkse sleur zonder je horloge in de gaten te houden.

De schepen

De vloot van Norwegian Cruise Line omvat meer dan vijftien resortschepen, grote schepen met veel verschillende ruimtes en een groot aanbod faciliteiten. Variatie en amusement staan bij deze schepen centraal in de cruisebeleving. De capaciteit gaat van 2000 tot zelfs 4000+ gasten. Het grootste schip is wel 326 meter lang! Uiteraard is er plaats genoeg en verspreiden je medereizigers zich over het volledige schip waardoor je steeds wel een plaatsje vindt.


Nog een voordeel van deze schepen is dat er een uitgebreid aantal types hutten zijn om uit te kiezen. Norwegian heeft hierbij ook gedacht aan mensen die alleen reizen en biedt op heel wat schepen singlekajuiten zonder toeslag aan. Ook is er een speciale bar enkel voor soloreizigers. Mag het wat luxueuzer? Kies dan voor het unieke concept van “The Haven”, een apart gedeelte op het schip voorbehouden voor de VIP-klanten.


Foto: balkonhut aan boord van Norwegian Jade

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise