Header

Holland America Line

Troeven van Holland America Line

  • Veel cruises vanuit Nederland
  • Prijswinnende service
  • Verfijnde restaurants
  • Wereldwijde routes
  • Rustige atmosfeer
  • Ruime, stijlvolle schepen

In 1873 zag Holland America Line het levenslicht met als doel een scheepvaartverbinding op te starten tussen Rotterdam en New York. Ruim 140 jaar later is de maatschappij uitgegroeid tot een moderne cruiserederij met vaarroutes over de hele wereld.


Premium schepen

Holland America Line staat voor een hoogstaand niveau op vlak van service, gastronomie, activiteiten en voorzieningen. De schepen vallen binnen de categorie 4-sterren Plus. Aan boord heerst er een rustige sfeer omdat het passagiersaantal niet zo hoog is of op andere cruiseschepen. Toch zijn de schepen vrij groot waardoor er meer dan voldoende faciliteiten aanwezig zijn voor een ontspannende vakantie. De inrichting is stijlvol met een combinatie van klassieke en moderne elementen.


Cruises met een Nederlands tintje

Oorspronkelijk was Holland America Line een Nederlands bedrijf. Vandaag de dag is de rederij in Amerikaanse handen maar de link met Nederland blijft sterk aanwezig. Zo varen alle schepen onder Nederlandse vlag en hebben ze een Nederlandse naam. In de lente- en zomermaanden vertrekken tal van hun cruises vanuit Nederland. Veel officieren en kapiteins zijn eveneens uit Nederland afkomstig en op elk schip is er ook minimaal één Nederlandstalige receptiemedewerker. Sommige schepen, zoals de Koningsdam en de Nieuw Statendam, hebben zelfs een rasechte Grand Dutch Cafe met Nederlandse hapjes en drankjes.

Cruises vanuit Nederland

Holland America Line is de rederij met het ruimste aanbod cruises die vertrekken vanuit Nederland. Jaarlijks zijn er tientallen afvaarten naar bestemmingen zoals Noorwegen, de Baltische Staten, de Britse Eilanden, IJsland en meer. Ze zijn zeer in trek bij Belgen en Nederlanders. Meestal vertrekken de cruises vanuit Rotterdam, alhoewel er ook afreizen zijn vanuit IJmuiden. Alle schepen van Holland America varen onder de Nederlandse vlag.

Doelpubliek

Holland America Line is een premium rederij. Dit betekent de categorie 4-sterren Plus. Op vlak van service, gastronomie en comfort is alles net een niveau hoger dan een standaardcruise. Omwille van deze kenmerken is Holland America Line geliefd bij reizigers die op zoek zijn naar verfijning en meerwaarde. Voor families met jonge kinderen zijn er minder faciliteiten aanwezig.


De middelgrote schepen bieden veel voorzieningen maar tegelijk ook veel ruimte per passagier. Wie houdt van een rustigere sfeer aan boord zit bij Holland America Line dus zeker op zijn plaats. De cruises vanuit Nederland zijn zeer populair bij Belgen en Nederlanders. Op andere cruises is het publiek een mix van Amerikanen en Europeanen.

Nieuw Amsterdam nabij Skagway.

Bestemmingen

Holland America Line is wereldwijd actief. Binnen Europa vaart men in de Middellandse Zee en Noord-Europa. De cruises vanuit Nederland naar de Noorse fjorden zijn bij cruiseliefhebbers uit de lage landen enorm populair. Daarnaast zijn er ook cruises in de Caraïben, Azië, Zuid-Amerika, het Panamakanaal, Oceanië en Noord-Amerika.


Alaska is hierbij een bestemming waar Holland America Line al jarenlang een echte specialist in is. Ze beschikken er over interessante combinatiereizen van cruises met aansluitend een landarrangement in het ongerepte Denali National Park.


Vrijwel alle cruises van Holland America Line duren één week of langer. De rederij biedt zelfs Grand Voyages en jaarlijkse wereldcruises aan van ettelijke maanden lang.


Foto: het schip Nieuw Amsterdam in Alaska

Sfeer aan boord

Holland America Line staat voor cruisen in klassieke stijl met een rustige, verfijnde sfeer. De schepen zijn vrij groot maar hebben verhoudingsgewijs minder passagiers waardoor er veel ruimte is. Aan boord is er geen strikte, formele dress code. Overdag kunt u gerust comfortabele vakantiekleren dragen en ’s avonds normale kledij. Men organiseert gemiddeld eenmaal per week een gala-avond maar het is niet verplicht om eraan deel te nemen.


Het activiteitenprogramma op de schepen biedt mogelijkheden voor ontspanning, entertainment en ontdekking. Denk maar aan theatershows, wijnproeverijen, dansoptredens en lezingen. De laatste jaren zet Holland America Line ook volop in op live muziek. Zo zijn er aan boord diverse bars met elk een ander thema en muziekgenre, van klassieke muziek tot blues en rock-'n-roll.


Foto: genieten van het uitzicht in de Noorse fjorden

Balkonhut aan boord van de Rotterdam.

De schepen van Holland America Line

De schepen van Holland America Line worden in de cruisewereld middelgroot genoemd. Ze hebben een lengte tussen de 200 en 300 meter. Afhankelijk van schip tot schip varieert het aantal passagiers tussen de 1.400 en 2.600.


Ze beschikken over alle faciliteiten die je verwacht aan boord van grotere cruiseschepen. Er zijn buitenzwembaden, soms met een schuifdak, jacuzzi's, een spa en wellness, fitness, bibliotheek, theater en een casino. Sommige schepen beschikken ook over een sportveld.


Uiteraard zijn er ook tal van restaurants met elk hun eigen specialiteiten. De meeste hutten aan boord beschikken over zeezicht en een eigen balkon. Er zijn echter ook budgetvriendelijke binnenhutten.


Foto: balkonhut op de Rotterdam

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise