Header

Explora Journeys

Troeven van Explora Journeys

  • Luxe boetiekschepen
  • All Inclusive formule
  • Geanimeerde lounges
  • Speciale routes met bekendere havens en verborgen parels
  • Negen culinaire ervaringen, inclusief zes gastronomische restaurants
  • Ruime suites vanaf minimaal 35²

Explora Journeys is de nieuwe luxebrand van de MSC Group en de familie Aponte-Vago. De rederij wil zich profileren als een luxe lifestylemerk dat reizigers verbindt met de oceaan, zichzelf en hun omgeving. Dit gevoel omschrijft men als de ‘Ocean State of Mind’.


Slow cruising

De rederij laat haar gasten de wereld ontdekken. Ze stelt een langzamer reistempo voor met onconventionele aankomst- en vertrektijden. Dit biedt de mogelijkheid om meer tijd op elke bestemming door te brengen en zich dieper onder te dompelen in de lokale cultuur en leefwereld. Aan boord verblijven de gasten in 461 suites, penthouses en residenties met privéterras die tot de ruimste onder de luxeschepen behoren.


Luxecruises heruitgevonden

Het merk wil zich als Europese rederij onderscheiden van de traditionele luxeschepen door bijvoorbeeld af te stappen van een theaterzaal en het entertainment te verplaatsen naar de diverse bars. Elke lounge straalt een eigen sfeer uit van achtergrondmuziek over jazz tot disco en rock ’n roll. Daarnaast wil Explora Journeys dat het entertainment- en verrijkingsprogramma een authentieke weerspiegeling is van de regio’s en bestemmingen die het schip bezoekt.


Wat is inbegrepen?

Gasten ontvangen bij aankomst een fles welkomstchampagne alsook een fles wijn en sterkedrank naar keuze in de suite. Tijdens de cruise zijn de maaltijden, onbeperkte dranken, fijne wijnen, sterkedrank, minibar, wifi en fooien allen inbegrepen. Ook toegang tot het fitnesscentrum en de thermale zone van de spa is inbegrepen. In vele havens voorziet de rederij gratis shuttlediensten naar het centrum.

Homes at Sea

De passagiers verblijven in suites, penthouses en residences met eigen terras, kamerhoge ramen, comfortabele bedden, Europese designmeubelen, marmeren badkamers en een ruime inloopkast. De Ocean Terrace Suites hebben een oppervlakte van 35m², terwijl de Ocean Residences starten aan 70m². Het paradepaard is de Owner’s Residence met 280 m² aan luxe, een afzonderlijke lounge en eetplaats, een stoomkamer, een panoramisch terras dat zich uitstrekt over de hele breedte van het schip en uiteraard een butler die dag en nacht ter beschikking staat.

Voor wie geschikt?

Explora Journeys is ontworpen voor gasten die langer willen blijven, later willen vertrekken en intensiever willen reizen. Ze wil een volgende generatie reizigers aantrekken die de wereld op een intensieve manier wil verkennen. Dat kunnen koppels zijn, maar ook gezinnen met kinderen en multigeneratiegroepen. Aan boord zijn er ook talrijke suites met een verbindingsdeur. Ideaal voor wie met een groter reisgezelschap op cruise gaat. Voor kinderen en jongeren worden er ook aparte activiteiten georganiseerd.

De rederij mikt op veeleisende en bereisde gasten die op zoek zijn naar authentieke, transformerende en langzamere reiservaringen. Uit de boekingen blijkt alvast dat de jonge rederij erin slaagt een welgesteld publiek aan te trekken waarbij de helft opteert voor meerdere opeenvolgende reizen. Door het actieve karakter voelen ook gasten onder de 50 jaar zich aangetrokken tot Explora Journeys.

Rendering van Explora I.

Bestemmingen

Explora Journeys wil de hele wereld bevaren en een mix aanbieden van gevierde bestemmingen en minder bekende locaties buiten de gebaande paden. De schepen varen tegen een langzamer tempo en laten de passagiers meer tijd doorbrengen op de bestemmingen zodat ze zich volledig kunnen onderdompelen in de lokale cultuur. De opeenvolgende cruises sluiten vaak op elkaar aan. Dit laat gasten toe reizen te boeken van één week tot twee maanden die nooit dezelfde bestemmingen twee maal aanlopen.


Het eerste schip, Explora I, start in de zomer van 2023 in Europa en vaart in het najaar via Canada en de Amerikaanse oostkust naar de Caraïben, Zuid-Amerika en Hawaii. Naarmate meer schepen in de vaart komen, zal de luxerederij bijkomende regio’s en continenten aan haar programma toevoegen. Het eerste zusterschip Explora II ontvangt in augustus 2024 de eerste klanten in de Middellandse Zee en zet vervolgens koers naar het Midden-Oosten, de Indische Oceaan en Afrika.

Lobby op Explora I.

Sfeer aan boord

De schepen van Explora Journeys zijn ontworpen door architecten die hun strepen hebben verdiend in het uitwerken van jachten en luxehotels. Zij moesten ervoor zorgen dat het exterieurprofiel van de schepen meer is afgestemd op een superjacht dan een traditioneel cruiseschip. De 248 meter lange vaartuigen stralen een moderne, kosmopolitische boetiekhotelsfeer uit. Ze zijn levendig met heel wat lounges en animatie, maar willen tegelijk intiem zijn.


Het personeel moet als perfecte gastheren een intuïtieve dienstverlening aanbieden waarbij de gasten echt kunnen ontspannen. Tot slot is het goed om te weten dat er tijdens de reis geen formele avonden zijn, noch is er een strikte dress code.

Overdekt zwembad op Explora I.

De schepen van Explora

Het eerste schip Explora I komt in juli 2023 in de vaart. De rederij heeft op dit ogenblik zes schepen in aanbouw of bestelling bij de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Die komen tegen 2028 in de vaart. De eerste schepen zullen plaats bieden aan 922 gasten en 640 bemanningsleden.


Explora Journeys wil haar product afstemmen op de persoonlijke voorkeuren van de gasten. Dat gaat van flexibele dineertijden in zes restaurants waarvan er vijf in de prijs zijn inbegrepen, 24 uur in-suite dining, twaalf bars en lounges, 970 m² aan spa en wellness en 2.500 m² aan buitendekken. Ze genieten er van bubbelbaden, private cabana’s, drie verwarmde buitenbaden waarvan er één is voorbehouden voor volwassenen en een vierde bad met uitschuifbaar glazen dak.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise