Header

Cunard

Troeven van Cunard

  • Uniek en iconisch
  • Oer-Britse traditie en sfeer
  • White Star Service
  • Trans-Atlantische overtochten
  • Pioniers van wereldcruises
  • Themacruises met topgastsprekers

Cruises in klassieke Britse stijl met iconische ocean liners

Cunard, een rederij met een tachtigjarige geschiedenis. Een rederij die al jaar en dag de zeven zeeën trotseert. Een rederij die doorheen de jaren zijn traditie in eer en geweten behouden heeft zonder de hedendaagse luxe te vergeten.


Klassieke maritieme sfeer

Op vlak van faciliteiten, atmosfeer en activiteiten is Cunard een rasechte, klassieke cruise. De schepen zijn voorzien van een ruime bibliotheek, fitness, zwembad en whirlpools, uitgebreide wellness-voorzieningen, verschillende restaurants, talrijke bars en lounges, een casino en een theaterzaal. Het toonvoorbeeld van Cunard’s rijke traditie is het dagelijks middagritueel, de 4-o’clock-tea time waarbij thee en scones opgediend worden met de witte handschoen. Op het activiteitenprogramma staan ook lezingen, bridge-tornooien en danslessen. Themacruises met unieke gastsprekers en wervelende theatershows maken van uw cruise een onvergetelijke ervaring.


Wie vaart mee met Cunard?

Cunard richt zich voornamelijk op oudere koppels en mensen die willen genieten van rust op zee. Daarnaast is de rederij ook ideaal voor singles. Er zijn veel activiteiten waarbij rekening gehouden wordt met passagiers die alleen reizen. De meest voorkomende nationaliteit aan boord is Brits. Dit vanwege de voorgeschiedenis en de vele vertrekken vanuit de thuishaven Southampton. Wil je je beste huisgenoot, je hondje, niet thuis laten? Er is ook een kennel aan boord!

Iconisch ontwerp

Waar ook ter wereld verschillende cruiseschepen gemeerd liggen, is het nu in een wondermooi fjord of aan een exotisch strand, als er één van de drie ‘Queens’ met haar zwarte romp en rode schouw tussen ligt, dan valt die meteen op en trekt ze alle aandacht. Want om eerlijk te zijn, er is maar één Cunard: historisch, elegant en iconisch.

Doelpubliek

Bij Cunard dient er een onderscheid gemaakt worden tussen de trans-Atlantische overtochten en de andere cruises. Een trans-Atlantische cruise is een heel speciale ervaring en dan ook geschikt voor mensen die echt van de zee en de rust houden, die even willen herbronnen ver weg van ‘het leven aan wal’. De gemiddelde leeftijd voor deze afvaarten is 55+ maar dit betekent niet dat het een hinderpaal zou moeten zijn voor jongere mensen die deze ervaring willen opdoen.


De andere cruises hebben hoofdzakelijk Britse passagiers maar ook andere nationaliteiten zijn uiteraard ten zeerste welkom. Op deze wijze heeft Cunard een internationaal karakter. Jong of wat ouder, wie houdt van het ‘klassieke cruisen’ zal zich thuisvoelen bij Cunard. Hou er echter rekening mee dat deze manier van cruisen minder geschikt is voor families met kinderen.

Bestemmingen

Cunard staat bekend voor zijn trans-Atlantische overtochten tussen Southampton en New York. Vanuit Southampton vertrekken eveneens de wereldcruises van Cunard. Ze starten begin januari duren ongeveer honderd dagen. De route gaat meestal trans-Atlantisch richting Caraïben en door het Panamakanaal naar de westkust van de Verenigde Staten. Daarna gaat het verder richting Hawaii, Polynesië, Nieuw-Zeeland, Australië, het Verre Oosten en via Zuid-Afrika en de Canarische eilanden terug naar Southampton. De route wordt soms in omgekeerde richting aangevat en kan ook via het Suezkanaal lopen in plaats van rondom Afrika. De wereldcruise kan op zijn geheel worden gereserveerd of in segmenten.


Voorts biedt de rederij ook reguliere cruises aan in de gekende vaargebieden zoals de Middellandse Zee, Noord-Europa, Alaska, het Verre Oosten, Australië en Nieuw-Zeeland


Foto: de Queen Elizabeth in Nieuw-Zeeland

Sfeer aan boord

Overdag is de sfeer aan boord vrij casual maar Cunard houdt eraan dat ’s avonds in stijl wordt gedineerd met bijhorende dresscode. Per week zijn drie formele avonden dan ook geen uitzondering. Aan boord is er hoofdzakelijk een rustige sfeer maar dit betekent niet dat er weinig te doen is. Iedere dag vind je in je dagkrant een waaier van activiteiten gaande van quizzen, bingo, wijnproeverijen tot een competitie darts of pingpong. Uiteraard vergeten we het theater niet waar we kunnen genieten van prachtige Broadway-shows, verbazende goochelaars of een klassiek concert.


Cunard is gerenommeerd voor zijn themacruises van allerlei aard. Het kan gaan over muziek, dans, mode of wijn maar even goed over sport, politiek of wetenschappelijke thema’s zoals astronomie. Prominente gasten en gastsprekers vertellen u alles over hun vakgebied.


Foto: de traditionele afternoon tea

De schepen van Cunard

Cunard heeft drie schepen, haar drie ‘Queens’. Met hun rode schouw en zwarte romp zijn ze herkenbaar als geen ander. Queen Mary 2 is de grootste en ze heeft met Queen Victoria en Queen Elizabeth twee kleinere tweelingzusjes. Met haar lengte van 345 meter is de Queen Mary 2 zelfs twintig meter langer dan de Eiffeltoren. Haar dubbele romp maakt van dit schip de enige rasechte ‘Ocean Liner’.


Voor de accommodaties zijn er bij Cunard vier categorieën van kajuiten en suites. Welke categorie u reserveert, bepaalt tevens het restaurant waar u zal dineren tijdens de cruise. Blikvanger aan boord is het Royal Court Theatre, ontworpen als een klassieke opera, compleet met koninklijke loges. Indrukwekkend is ook de twee dekken hoge bibliotheek met ruim 6000 boeken. Op een Brits schip mag zeker de pub niet ontbreken. In de Golden Lion kan u terecht voor een biertje of smakelijk pub food.


Foto: de Grand Lobby aan boord van Queen Mary 2

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise