Header

Costa Cruises

Troeven van Costa Cruises

  • Italiaanse stijl en gastronomie
  • Schepen met veel faciliteiten
  • Korting voor kinderen en jongeren
  • Zeer gezinsvriendelijk
  • Levendige ambiance
  • Tarieven inclusief dranken

Als Italiaanse rederij is Costa Cruises erg trots op hun afkomst. Die Italiaanse tintjes vind je overal terug tijdens de cruise. Aan boord beleef je de typische warme Italiaanse gastvrijheid en ambiance. In de restaurants serveert men ook op-en-top Italiaanse gerechten. Natuurlijk kun je ook kiezen uit een ruime waaier aan internationale gerechten en restaurants!


De cruiseschepen

De Costa-vloot bestaat uit een tiental schepen, zowel middelgrote als grote schepen. Allen zijn ze goed voorzien van de nodige faciliteiten, bars en eetgelegenheden. Wat alle Costa-schepen gemeen hebben, is dat ze de sfeer van Italië volop uitstralen. Dat zie je aan de inrichting van de interieurs, dat proef je in de restaurants en dat beleef je dankzij de bruisende atmosfeer!


Gezinsvriendelijk

De rederij richt zich vooral op een jong Europees publiek. Voor gezinnen is Costa Cruises een echte aanrader. Er zijn kinderclubs, playstations en waterparken waar de kinderen zich kunnen amuseren. Ook het prijzenbeleid is voor families zeer gunstig. Kinderen en jongeren betalen meestal een gereduceerd tarief. In de vakantieperiodes zijn Costa's schepen bijgevolg zeer populair voor families met kinderen van alle leeftijden. Wanneer u boekt, kunt u kiezen uit verschillende tarieven (met of zonder drankenpakket). Lees hier meer over de Costa Cruises drankenpakketten.

365 dagen Middellandse Zee

Bij Costa Cruises kan je het hele jaar door de vakantiesfeer opzoeken in de Middellandse Zee. Heerlijk nazomeren, ontsnappen aan een winterdip of genieten van de eerste zonnige lentestralen, met Costa Cruises kan het allemaal op een korte vlucht van bij ons in een heerlijk Italiaans kader vol ambiance 365 dagen per jaar.

Voor wie?

Bij Costa Cruises vaar je steeds in een jong, hoofdzakelijk Europees, gezelschap. Families met kinderen voelen zich hier helemaal thuis dankzij de vele activiteiten voor jong en oud. Vaak zie je meerdere generaties die samen reizen. Dus als je als oma en opa de kinderen en/of kleinkinderen wenst mee te nemen op een onvergetelijke vakantie, denk dan zeker eens aan een cruise met Costa!

Dankzij hun prijzenformules is deze rederij ook ideaal voor personen die prijsbewust reizen. Er zijn heel wat drie- en vierpersoonskajuiten beschikbaar. Mag het iets meer zijn, dan kun je ook terecht in de verschillende suite-types. De voertalen zijn Italiaans en Engels maar aan boord spreken vele bemanningsleden ook Frans en met een beetje geluk vind je er zelfs iemand terug die Nederlands spreekt. Er is dus een gezellige mix van talen en nationaliteiten.

Positano. ©Shutterstock

Bestemmingen

De vloot is in de zomer actief in de Middellandse Zee en Noord-Europa. Je kan kiezen voor een leuke island hopping in Griekenland of proeven van prachtige steden als Barcelona, Marseille en Palma. Geen zin om te vliegen? Ga dan voor een cruise vanuit Amsterdam richting Noorse fjorden of Britse Eilanden. Costa Cruises onderscheidt zich bovendien door langer in de haven te blijven waardoor er voldoende tijd is om op ontdekking te gaan. 


Elk najaar is er ook een repositioneringscruise waarbij de schepen vanuit het noorden terugkeren naar de Middellandse Zee. Er worden stops voorzien in Noord-Spanje en Portugal, via Gibraltar vaart het schip verder naar Zuid-Frankrijk en Italië. In de winter ligt de focus op de Caraïben en Dubai en de Emiraten. Wie liever dicht bij huis blijft, kan cruisen in de Middellandse Zee of de Canarische Eilanden. Kan je moeilijk kiezen en heb je wat tijd? Ga dan voor de jaarlijkse wereldcruise


Foto: Positano, Italië ©Shutterstock

Costa Cruises Aperol bar

Sfeer aan boord

Bij Costa Cruises kan je uitgaan van een informele, levendige sfeer tot vaak in de late uurtjes. Het entertainment team voorziet heel wat activiteiten voor alle leeftijden. Van spelletjes aan het zwembad tot danslessen in de grote bar. Daarnaast is er ook een kids club met dagelijks een uitgebreid programma aan groepsactiviteiten, onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën. In de vele bars wordt er ’s avonds live muziek gespeeld. Er is ongetwijfeld een plaats waar je favoriete muziek draait. Even de beentjes losgooien? Ook daarvoor is er een plaatsje voorzien! En… Hoe later op de avond, hoe beter de karaoke scoort.


Aan boord is er altijd een kapiteinsavond waarbij iedereen zich graag wat opkleedt. Een smoking of lang avondkleed is zeker niet verplicht maar een short in het hoofdrestaurant wordt die avond wel geweigerd. Haal dus dat ene kleedje van die trouw of dat mooie hemd nog maar eens boven.

Costa Smeralda

De schepen van Costa Cruises

De vloot van Costa Cruises bestaat uit een tiental grote schepen met veel faciliteiten. Daarnaast typeert ook het kleurrijke interieur de vloot. Misschien mogen we het zelfs respectvol een vleugje Italiaanse kitsch noemen?


Elk schip in de vloot beschikt over een atrium in het midden van het schip dat verschillende dekken met elkaar verbindt. Dit atrium is het kloppend hart. Receptie, winkeltjes, excursiebalie bevinden zich allemaal rondom dit gedeelte. Dit in combinatie met de muziek in het atrium, brengt je meteen in een vrolijke vakantiesfeer!


Het voordeel aan deze grote schepen is dat er talrijke accommodatiemogelijkheden zijn. Je kan kiezen voor een zeer voordelige binnenhut tot een ultraluxe suite met extra groot balkon. Ook beschikt de rederij over verschillende types familiekajuiten.


Foto: Costa Smeralda

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise