Header

Aranui

Troeven van Aranui

  • Uniek cargo-cruiseschip
  • Avontuur in Frans-Polynesië
  • Nauw contact met lokale bevolking
  • Polynesische bemanning
  • Uitstappen inclusief
  • Originele manier van reizen

Diep in het hart van Frans-Polynesië liggen de Markiezeneilanden, één van de meest afgelegen en meest mystieke eilandengroepen ter wereld. Zin om te ontdekken waarom deze eilanden zo’n aantrekkingskracht hadden op Jacques Brel en Paul Gauguin? Reis mee met de Aranui 5 en beleef een onvergetelijk avontuur in dit streepje tropisch paradijs.


Een cargo-cruiseschip 

De Aranui 5 is geen doorsnee cruiseschip. Ze is namelijk speciaal gebouwd om twee zaken te kunnen doen. Enerzijds is het een comfortabel cruiseschip dat toeristen meeneemt die de eilanden willen ontdekken. Anderzijds is het ook een bevoorradingsschip dat verse levensmiddelen, post, bouwmaterialen en andere goederen naar de Markiezeneilanden voert. De aankomst van het schip is telkens een enorm feest want voor de geïsoleerde eilandjes is Aranui hun enige link met de buitenwereld.


Culturele onderdompeling 

Terwijl het schip de containers lost, word je als passagier ondergedompeld in de unieke cultuur en de natuurpracht van de eilanden. Een reis met dit unieke schip belooft dan ook een onvergetelijk avontuur te worden. Op sommige eilanden blijft het schip enkele uren aangemeerd, op andere een dag of langer. Excursies zijn zonder meerkost beschikbaar op veel van de bestemmingen. Hierbij bezoekt u lokale dorpen, ontdekt u archeologische sites of trekt u met gidsen de natuur in.

De Markiezeneilanden

Omwille van hun afgelegen ligging, op zo’n 1400 kilometer van Tahiti, leeft men op de Markiezeneilanden enigszins geïsoleerd en zo hebben de eilanden hun authenticiteit bewaard. De bewoners staan bekend om hun vriendelijk karakter en ontspannen levensstijl. Stress? Dat kennen ze niet! Men leeft er van de pluk- en visvangst, landbouw en jacht. Het toerisme is slechts een bijverdienste aangezien Aranui maar eenmaal om de zoveel weken komt. Om de eilanden te verkennen zijn er slechts enkele opties: te voet, te paard, per boot of met een terreinwagen. De Markiezeneilanden zijn namelijk bergachtig en vulkanisch en dat zorgt voor indrukwekkende landschappen met grillige kusten en diepe valleien.

Voor wie is Aranui een aanrader?

Een reis met Aranui is geen typische cruise. Het zijn actievere reizen waarbij u de Polynesische levensstijl, cultuur en gebruiken ontdekt. Wie houdt van avontuur, ontdekking en contact met de lokale inwoners, zal zeker genieten van een cruise met Aranui. Twee weken lang wordt u werkelijk ondergedompeld en meegenomen naar een volledig andere wereld.

Het publiek aan boord van Aranui bestaat overwegend uit koppels die in hun leven al veel gereisd hebben en voldoende tijd hebben om twee tot drie weken weg te kunnen zijn. Daarnaast gaan er geregeld ook families, alleenreizenden en jongvolwassenen mee. De meeste passagiers komen uit Frankrijk en Duitsland, met ook af en toe Amerikanen, Australiërs en Canadezen.

Lokale dansers in Nuku Hiva.

Bestemmingen

De cruises van Aranui vertrekken steeds vanuit Papeete (Tahiti) en duren gewoonlijk twaalf tot dertien dagen. Tijdens de reis bezoekt u achtereenvolgens de diverse eilanden van de Markiezenarchipel. Op sommige eilanden blijft het schip slechts enkele uren, op andere één of meerdere dagen. De afstand tussen de Markiezeneilanden en Tahiti is behoorlijk groot, ruim 1400 kilometer! Het schip bezoekt daarom vaak onderweg enkele eilanden die niet tot de Markiezen behoren. Denk aan bijvoorbeeld Bora Bora, Fakarava of Rangiroa.

Enkele malen per jaar organiseert Aranui andere routes die niet naar de Markiezeneilanden gaan. Men vaart dan naar andere eilandengroepen in de Stille Oceaan, zoals de Genootschapseilanden, de Cookeilanden of de Australeilanden. Dit zijn dan meestal pure cruises waarbij het schip geen vracht meeneemt.

Zwembad aan boord van Aranui V.

Sfeer aan boord

Het leven aan boord van Aranui is een onderdompeling in de authentieke sfeer en cultuur van Polynesië. Laat je heupen swingen tijdens een traditionele Polynesische dans op de ritmes van de Aranui Band. Doe mee aan een workshop palmbladeren weven. Luister naar eeuwenoude verhalen die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Of maak kennis met de kleurrijke klederdracht en proef lokale gerechten.

Vrijwel alle bemanningsleden van het schip zijn zelf afkomstig uit Polynesië en ze delen maar al te graag hun tradities en gebruiken met de passagiers. Kortom, de sfeer aan boord valt niet te vergelijken met eender welk ander cruiseschip!

Deluxe balkonhut op Aranui V.

Het schip Aranui V

Zijn dubbele functie als cargoschip en cruiseschip maakt van de Aranui 5 een buitenbeentje in de cruisewereld. Alhoewel het geen typische cruiseliner is, biedt het schip veel comfort en zijn er voldoende faciliteiten. Aan boord zijn er vier bars en lounges, één restaurant, een buitenzwembad, een fitnessruimte, een bibliotheek, een spa en zelfs een tattoo studio! Het schip biedt plaats aan zo’n 230 passagiers, verdeeld over 103 hutten.


De accommodaties zijn in veertien types ingedeeld, van luxueuze suites met privébalkon tot standaardhutten met een patrijspoort. Er zijn zelfs gedeelde hutten waar u met vier of acht personen slaapt. In 2022 is Aranui van plan om een tweede schip in dienst te nemen, de AraMana. Het nieuwe schip zal uitsluitend passagiers meenemen en geen cargo.

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise