Header

AmaWaterways

Troeven van AmaWaterways

  • Luxueuze riviercruises
  • Bekroonde gastronomie
  • Veel excursies inclusief
  • Uitstekende service
  • Actieve fiets- en wandelexcursies
  • Veel ruimte aan boord

AmaWaterways staat synoniem voor een onberispelijke service en heerlijke gastronomie aan boord van luxueuze vijfsterrenschepen waar veel zaken inbegrepen zijn in de prijs. Het is de rederij bij uitstek voor fijnproevers, levensgenieters en actieve reizigers.


Luxueuze rivierschepen

De schepen zijn modern ingericht en allen recent gebouwd. De meesten beschikken over faciliteiten zoals een panoramische lounge, verwarmd zwembad, fitnessruimte, jacuzzi, meerdere restaurants en gratis internet. Doordat er veel ruimte is aan boord, zowel in de kajuiten als in de publieke ruimtes, zult u zelden of nooit een gevoel van drukte ervaren.


Inbegrepen excursies

Een extra troef van AmaWaterways is het aanbod excursies. In vrijwel elke bestemming kunt u kiezen uit één of meerdere gratis uitstappen zoals een city tour of een bezoek aan een lokale bezienswaardigheid. De excursies passen bovendien goed bij het actievere publiek dat AmaWaterways aanspreekt. De meeste schepen stellen gratis fietsen ter beschikking en er zijn wandeltochten mogelijk van verschillende inspanningsniveaus.


Verfijnde gastronomie

Op culinair vlak viel AmaWaterways reeds meermaals in de prijzen. Alle Europese schepen van de rederij zijn lid van de prestigieuze gastronomische vereniging, La Chaîne des Rôtisseurs. Op het menu staan zowel lokale specialiteiten als internationale gerechten. Bij alle maaltijden zijn de dranken inbegrepen, met een dagelijks wisselende selectie van fijne rode en witte wijnen.

Uw oase van rust

Ruim, lichtrijk en voorzien van alle comfort, dat zijn de hutten en suites van AmaWaterways in een notendop. De meeste accommodaties beschikken over niet één, maar twee balkons! Vanuit het Frans balkon of vanop uw eigen privéterras geniet u met volle teugen van het uitzicht op de steeds veranderde landschappen die voorbijglijden.

De rederij voor levensgenieters en fijnproevers

De meeste passagiers bij AmaWaterways zijn afkomstig uit Europa en Noord-Amerika. Het publiek aan boord bestaat grotendeels uit actieve 50-plussers op zoek naar een vakantie in het teken van ontspanning, gastronomie en welzijn. De nieuwste schepen vallen ook in de smaak bij families omwille van hun aangepaste hutten met een verbindingsdeur of extra slaapplaatsen. Vaak zijn er ook speciale aanbiedingen voor singlereizigers.


Liefhebbers van verfijnde gastronomie zullen ongetwijfeld genieten van een riviercruise met AmaWaterways. De Europese rivierschepen zijn lid van de befaamde culinaire vereniging, La Chaîne des Rôtisseurs, wat getuigt van het hoge gastronomische niveau aan boord. De sommeliers stellen bovendien steeds bijpassende wijnen voor. Er zijn zelfs speciale themacruises die volledig in het teken staan van wijn.

Bestemmingen

In Europa heeft AmaWaterways een zeer ruim aanbod reizen op de Rijn, Moezel en Donau. De rederij biedt ook riviercruises aan doorheen diverse Franse regio’s waaronder de Provence, de Bordeauxstreek en Normandië. In Zuid-Europa vaart men op de Dourorivier in Portugal.


Buiten Europa kunt u met AmaWaterways het hart van Vietnam en Cambodja doorkruisen tijdens een riviercruise op de Mekong. AmaWaterways heeft voorts enkele bijzonder originele reisprogramma’s in het zuidelijk deel van Afrika. De reizen combineren een riviercruise op de Zambezi- en Choberivier met een safari of met een luxueuze treinreis. De ideale kans om wilde dieren te spotten en de Victoriafalls te aanschouwen.


Vanaf 2021 breidt AmaWaterways het bestemmingsaanbod nog verder met uit cruises op de Nijl dankzij de bouw van het nieuwe schip AmaDahlia


Foto: de AmaViola in het stadje Dürnstein, gelegen aan de oevers van de Donau.

Sfeer aan boord

Aan boord van AmaWaterways staat ontspanning, gastronomie en welzijn centraal. Dankzij de ruim bemeten schepen zult u zelden of nooit een gevoel van drukte ervaren aan boord. Tijdens elke maaltijd kunt u zich verheugen op verfijnde traditionele en regionale gerechten, steeds geserveerd met bijpassend wijnen.


Het entertainment aan boord wordt afgestemd op de bestemmingen waar u zich bevindt. Overdag zijn er bijvoorbeeld kookdemonstraties of lezingen terwijl ’s avonds lokale artiesten traditionele muziek spelen of folkloredansen opvoeren. Met een drankje in de hand zult u ongetwijfeld genieten van hun bruisende optredens.

De vloot van AmaWaterways

De vloot van AmaWaterways bestaat uit meer dan 20 luxeschepen die beschikken over moderne faciliteiten en een stijlvol interieur. Aan boord is er een ruime lounge met panoramisch uitzicht, één of meerdere restaurants en een zonnedek. De Europese rivierschepen beschikken tevens over een klein zwembad, een fitnessruimte en een ruimte voor massages en schoonheidsbehandelingen.


Kenmerkend voor AmaWaterways zijn de aangename en verrassend ruime hutten en suites. Sommige balkonhutten zijn bovendien uitgerust met een dubbel balkon, zowel een Frans balkon als een echt privéterras.


Gemiddeld hebben de schepen een capaciteit voor 100 tot 160 gasten. Uitzondering is de nieuwe AmaMagna die dubbel zo breed is of normaal en hierdoor net geen 200 gasten kan ontvangen. De twee rivierschepen actief in Afrika, de Zambezi Queen en de AmaDahlia, zijn de kleinste schepen uit de vloot met respectievelijk 28 en 68 passagiers.


Foto: de AmaDara op de Mekongrivier

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise