Header

AIDA Cruises

Troeven van AIDA Cruises

  • Semi All Inclusive
  • Veel faciliteiten
  • Erg kindvriendelijk
  • Dranken en fooien inclusief
  • Kinderkorting tot 24 jaar
  • Moderne resortschepen

De schepen van de Duitse rederij AIDA Cruises zijn echte vakantieresorts waar ontspanning centraal staat. Aan boord hanteert men een Semi All Inclusive formule waarbij rode en witte wijn, bier, frisdranken, koffie en thee inbegrepen zijn in alle buffetrestaurants. Ook de fooien zijn inbegrepen in de prijs.


Een droomvakantie voor families

Aan boord houdt men goed rekening met de noden en voorkeuren van gezinnen. De hutten bieden plaats aan drie of vier personen en er zijn ook hutten met een verbindingsdeur. Kinderen en jongeren genieten bovendien van een mooie korting. De meeste restaurants hebben ruime openingstijden en werken met een groot buffet, wat erg handig is indien je met kinderen reist. Ze kunnen zichzelf bedienen en hoeven niet aan tafel te wachten tot het eten komt. Daarnaast valt er op de schepen én op de bestemmingen heel wat te beleven voor jong en oud.


Actieve, sportieve reizigers

Ook voor actieve vakantiegangers is AIDA Cruises een goede keuze. De fitnessruimte en de spa aan boord zijn verrassend ruim en er zijn dagelijks diverse groepslessen. Vrijwel alle schepen hebben ook een sportveld. Op vele cruises organiseert AIDA Cruises bovendien actievere excursies ter plaatse. Verken de bestemming per fiets, met een Segway of tijdens een trektocht. Op sommige plaatsen kun je zelfs gaan duiken of golfen!

Semi All Inclusive

Semi All Inclusive? “Wat betekent dat?”, vraagt u zich misschien af. Wel, bij AIDA Cruises zijn de dranken inclusief tijdens de maaltijden. Het gaat om rode en witte wijn, bier, niet-alcoholische dranken, koffie en thee. Dit is echter enkel zo in de buffetrestaurants. In de a la carte restaurants zijn de dranken niet inbegrepen. Gelukkig zijn de meeste eetgelegenheden aan boord in buffetvorm, waardoor de dranken meestal weldegelijk inbegrepen zijn. Tot slot zijn bij AIDA ook de fooien voor de bemanning inbegrepen in de prijs.

Doelpubliek

De meeste gasten aan boord zijn afkomstig uit Duitstalige landen zoals Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook in de Benelux is de rederij populair. AIDA is geschikt voor alle leeftijdscategorieën doordat er zoveel faciliteiten aanwezig zijn. Indien je met kinderen reist is AIDA Cruises een echte aanrader. Er zijn ruimere familiehutten, speciale kinderkortingen en aangepaste activiteiten. De meeste restaurants aan boord zijn in buffetvorm en hebben zeer ruime openingsuren, twee zaken die erg handig zijn indien je met kinderen op vakantie gaat.


Ook liefhebbers van een actieve vakantie zitten goed bij AIDA Cruises. De fitnessruimte en de spa aan boord zijn opvallend ruim en bieden veel mogelijkheden voor sport en ontspanning. Meestal is er op het buitendek ook een sportveld. Op vele cruises biedt AIDA Cruises ook uitstappen aan waarbij je de bestemming op een actieve en sportieve manier leert kennen. Denk aan wandeltochten, een Segway-tour, een mountainbikerit, duikexcursies of golfen.

Bestemmingen

In de lente en de zomer varen de meeste AIDA-schepen in Europa rond. In die periode kun je met de Duitse rederij werkelijk overal in Europa een cruise maken, van het hoge noorden tot het zonnige Middellandse Zeegebied. In de wintermaanden verplaatsen de schepen zich naar warmere oorden. Het winterprogramma bevat routes in Zuidoost-Azië, de Caraïben, de Canarische Eilanden of de Emiraten.


Tot slot heeft AIDA ook cruises langs de kusten van Afrika, een bestemming die weinig andere rederijen aanbieden. Er zijn routes langs Zuid-Afrika en ook cruises die de Seychellen, Mauritius én Madagascar in één reis bezoeken. En als u tussen al deze bestemmingen niet kunt kiezen, dan rest er u maar één ding: met AIDA een wereldcruise maken!


Foto: AIDAblu in Geirangerfjord

Sfeer aan boord

Op verschillende vlakken wijkt AIDA Cruises af van de typische cruise. De atmosfeer en de stijl van de rederij zijn eerder vergelijkbaar met een vakantieresort aan land. Eerst en vooral zijn er veel restaurants aan boord, bijna allen in buffetvorm en elk met hun eigen type keuken zoals Aziatisch, Italiaans, Frans of Duits. De openingsuren zijn zeer ruim zodat u kunt gaan eten wanneer het u best uitkomt. Uiteraard zijn er geen vaste tafels, zoals dat op veel andere cruiseschepen wel het geval is.


Een dresscode en een gala-avond zijn er evenmin. Aan boord hangt er overdag een ontspannen, ongedwongen vakantiesfeer. Ook ’s avonds bruist het schip van de gezellige activiteit. Je ziet nog overal volk rondlopen dat blijft hangen bij de show, in één van de bars of in de discotheek


Foto: Sauna in de wellness van AIDAluna

De schepen van AIDA

De meeste AIDA-schepen zijn behoorlijk groot, recent gebouwd en uitgerust met de faciliteiten van een echt vakantieparadijs. Zo zijn er verschillende zwembaden, vaak met een waterpark. Op veel schepen is er aan het zwembad een groot scherm waarop men films en sportwedstrijden uitzendt. Voor liefhebbers van een gezonde levensstijl zijn er voldoende wellness- en sportvoorzieningen.


Op culinair vlak beschikt AIDA Cruises over een ruime waaier aan eetgelegenheden, meestal in buffetvorm. In al deze buffetrestaurants zijn de tafeldranken (wijn, bier, frisdranken, koffie en thee) inbegrepen. Aan boord vind je ook een aantal à-la-carte restaurants met bediening. Voor deze restaurants betaal je wel een kleine toeslag. Tot slot zijn er uiteraard ook diverse bars, zowel binnen in het schip, als buiten met zicht op zee. De kleinere schepen AIDAcara, AIDAaura, AIDAvita en AIDAmira hebben iets minder faciliteiten. Ze richten zich meer op het ontdekken van authentieke, minder bekende bestemmingen


Foto: AIDAprima

Ontvang een gratis offerte voor uw droomcruise