Header

VERSLAG | Studio's voor singlereizenden bij Norwegian

24/09/2019

Voor singles zijn er op een aantal cruiseschepen van Norwegian Cruise Line speciaal ingerichte éénpersoonshutten waar geen toeslag voor betaald hoeft te worden. Eén van onze klanten verbleef in zo'n hut aan boord van de Norwegian Epic en deelt zijn ervaringen in dit reisverslag.


Studio's voor single reizenden

De studio's voor "solo travelers" op Norwegian Epic zijn een ideale oplossing om als "single" zonder toeslag op cruise te gaan. De studio's zijn binnenkajuiten en liggen allemaal op dek 11 en 12 en hebben hun eigen toegangsgangen, enkel toegankelijk voor studio "bewoners". Met 9 m² zijn de studio's compact maar door de slimme indeling en inrichting lijken ze ruimer.


Ook het grote ronde raam dat licht van de gang (maar geen inkijk) in de kajuit brengt, en dat ook kan verduisterd worden, zorgt ervoor dat de studio anders aanvoelt dan een binnenkajuit.


Het bed is geen smal eenpersoonsbed maar een queen size bed, opgemaakt voor twee personen (met vier kussens !). Eigenaardig voor een "single" kajuit, maar wel comfortabel. Alleen is de ruimte naast het bed daardoor aan de krappe kant. De wanden rond het bed zijn gecapitonneerd wat comfortabel is om rechtzittend in bed TV te kijken en cosy aanvoelt. De TV is een grote flat screen.Badkamer en kastruimte

De badkamer is geen afzonderlijke ruimte maar bestaat uit drie componenten verdeeld over de kajuit : lavabo, douche en toilet. De lavabo is ingebouwd in één unit met de hang- en legkasten, schrijftafel, tv, kluis, en deze unit omvat één volledige wand van de kajuit.


De kastruimte is eerder beperkt (op te lossen door een aantal spullen in de koffers te laten en deze onder het bed te plaatsen). De douche staat in één hoek van de kajuit, heeft glazen wanden en is eerder klein. Tegenover de douche is er de afgesloten toiletruimte (ook aan de kleine kant).


Tussen toilet, douche en bed is er wat ruimte (niet meteen om te dansen....) maar ideaal om zich aan te kleden. Zeker met de grote kamerhoge spiegel tussen douche en toilet. De beschikbare ruimte is slim benut. De inrichting van de studio's is volledig wit en ziet er futuristisch uit maar de indirecte sfeerverlichting, waarvan de kleur kan aangepast worden, zorgt voor een 'soft light'.De Studio Lounge

Verder omvat het "studio complex" nog de Studio Lounge, ook wel de Living Room genoemd, een ontmoetingsruimte voorbehouden aan studio gasten, met een bar, zithoeken, 2 grote flat screen tv's, drank- en snoepautomaten, een koffieautomaat met gratis lekkere espresso, cappuccino, latte's,... en gans de dag ook lekkere vers gebakken koekjes en vers fruit. Vanaf 6u 's morgens is er ook een mini-ontbijtbuffet voorzien met diverse soorten koffiekoeken, vers fruitsap en cereals.


Elke avond is er om 18u een "singles meeting moment" en is er een barman aanwezig van 17u tot 19u. Hier kunnen solo reizigers elkaar ontmoeten en vrienden maken. Er worden bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd. Men kan afspraken maken om samen te dineren enzovoort maar hier werd weinig gebruik van gemaakt. Ik heb er nooit meer dan tien mensen gezien (terwijl alle 128 studio's bezet waren).


Ik vond de Studio Lounge vooral een rustige plek om van een lekkere koffie te genieten, weg van de drukte die er per momenten heerste op dit mega schip.Internationaal publiek van diverse leeftijden

De solo reizigers in de studio's waren een internationale mix en van alle leeftijden. De sfeer in de Studio Lounge deed soms een beetje aan een hostel denken, maar dan met weinig jongeren. De meeste solo reizigers waren van middelbare leeftijd en er waren zeker evenveel senioren als dertigers.


Niet iedereen reisde ook alleen (alhoewel, de meerderheid wel) Er waren vrienden die samen reisden maar die geen kajuit wilden delen. Sommigen reisden met familie die een kajuit ergens anders op het schip hadden. O.a. een grootmoeder die voor een studio koos terwijl haar kinderen en kleinkinderen een balkonkajuit hadden.Samengevat

Mijn verblijf in een studio was een aangename ervaring. De 'compacte' studio voelde minder beklemmend aan dan een ruimere standaard binnenkajuit.Het onderstaande verslag werd geschreven en doorgestuurd door Danny Decock. Vanwege het Thalassa-team, heel erg bedankt Danny!