Header

Top-3: Meest spectaculaire faciliteiten op cruiseschepen

08/07/2018

Op elke nieuwe generatie cruiseschepen introduceren rederijen nieuwe voorzieningen voor hun gasten. Vaak zijn dit bijvoorbeeld nieuwe restaurants of een nieuw type hut. Maar soms pakken rederijen groot uit. Heel erg groot. We selecteerden de drie meest spectaculaire faciliteiten van nieuwe cruiseschepen. Ze zijn goed voor een flinke adrenalinerush, een onvergetelijk uitzicht of een unieke blik onder water.


Norwegian Bliss - Go kart circuit

Je kunt het bijna niet zo gek bedenken, maar toch is het zo: op de Norwegian Bliss ligt er een volledig go kart circuit op het bovendek! De baan bestaat uit twee niveaus en is zo’n driehonderd meter lang. De karts halen een topsnelheid van 50 km/u en de kostprijs voor een racesessie van acht minuten bedraagt 9,95 dollar. Wie de smaak echter te pakken heeft kan ook een dagpas of een weekpas aanschaffen waarbij je onbeperkt mag rondscheuren op het circuit. Andere gasten aan boord hoeven zich echter geen zorgen te maken over geluidsoverlast. De karts zijn namelijk volledig elektrisch aangedreven.


Deze voorziening is ook aanwezig op de schepen: Norwegian Joy, Norwegian Encore


Ovation of the Seas - North Star

Ervaar de zee op een heel nieuwe manier met de North Star van Royal Caribbean®. Deze glazen capsule is bevestigd op een mechanische arm en neemt gasten mee tot negentig meter hoog waar ze een onvergetelijk panorama van 360 graden krijgen. Een rit met de North Star duurt vijftien tot twintig minuten en is volledig gratis. Enkel op speciale tijdstippen - zoals bij zonsopgang - is de attractie betalend. Het is ook mogelijk om de North Star privé af te huren voor een bijzondere gelegenheid. Misschien een idee voor een origineel huwelijksaanzoek?


De North Star is ook aanwezig op: Quantum of the Seas, Anthem of the Seas, Odyssey of the Seas, Spectrum of the Seas


Le Lapérouse - Onderwaterlounge

Niet enkel de grote cruiseschepen beschikken over verbazingwekkende voorzieningen. De Franse rederij Ponant pakte onlangs uit met een primeur. Op hun nieuwe expeditieschip, Le Lapérouse, is er een onderwaterlounge waar u het leven onder water kunt zien én horen. Deze bijzondere ruimte, de Blue Eye, heeft twee grote patrijspoorten in de vorm van een oog dat kijkt onder water. Met speciale apparatuur worden ook de onderwatergeluiden opgevangen en live afgespeeld in de lounge.


Ook aanwezig op: Le Champlain, Le Bougainville, Le Dumont d’Urville, Le Bellot, Le Jacques Cartier