Header

Nieuwste schip van Seabourn vaart van Ushuaïa naar Oostende

24/01/2023

Volgend jaar komt Seabourn Venture, het nieuw gebouwde expeditieschip van de vijfsterrenrederij, op bezoek naar de ‘Koningin der Badsteden’. Oostende is de voorlaatste haven van de Venture haar 54-daagse reis van Ushuaïa naar de Noordzee.


Vertrek in februari 2024

Tijdens het winterseizoen van 2023-2024 maakt de Venture een reeks expeditiecruises naar Antarctica. Daarna vertrekt het schip op 21 februari 2024 vanuit Ushuaïa, een havenstad in het uiterste zuiden van Argentinië, voor haar 54-daagse reis naar Europa. Als eerste bestemming staan de Falklandeilanden op het programma, waar de Venture drie van de eilanden bezoekt. Daarna vaart men verder naar de onbewoonde eilandengroep South Georgia, bekend voor haar enorme populatie pinguïns en ander wildlife.


Langs de meest afgelegen eilanden ter wereld

Vervolgens bezoekt de Venture een aantal eilanden in de Atlantische Oceaan die tot de meest afgelegen plekken ter wereld behoren. Denk aan Tristan da Cunha, Inaccessible Island en Ascension Island. Uiteindelijk arriveert de Venture in Kaapverdië en vaart men verder langs de westkust van Afrika, met bestemmingen in Senegal, Gambia en Marokko.


Tijdens het laatste luik van de reis vaart de Venture tot slot vanaf Malaga via Portugal en Frankrijk naar Oostende. De reis eindigt een dag later in London (Greenwich). Desgewenst kan er wel een vervroegde ontscheping aangevraagd worden zodat men de reis beëindigt in Oostende.


Ook kortere routes naar Oostende mogelijk

Deze unieke reis is tevens boekbaar in verkorte versie. Het is namelijk mogelijk om in te schepen in Kaapverdië of in Malaga in plaats van Ushuaïa.

  • Vertrek op 21 februari 2024 vanuit Ushuaia (53 nachten)
  • Vertrek op 19 maart 2024 vanuit Kaapverdië (26 nachten)
  • Vertrek op 2 april 2024 vanuit Malaga (12 nachten)

 


Over de Seabourn Venture


Bouwjaar 2022 - 264 passagiers

De Venture is het allereerste expeditieschip van Seabourn. Dit ultraluxe cruiseschip is speciaal ontworpen voor expeditiereizen naar de meest afgelegen gebieden ter wereld zoals de noordpool en Antarctica. Tegelijk beschikt de Venture over dezelfde luxe als andere Seabourn-schepen. Gasten verblijven in één van de 132 suites aan boord, allen met een privéterras.


Om de bestemmingen te verkennen kunnen gasten gebruikmaken van kajaks, mountainbikes en ebikes. In het gezelschap van expeditieleiders en natuurgidsen maak je ook landingen en excursies per zodiac. Tot slot beschikt de Seabourn Venture over twee miniduikboten beschikken waarmee gasten een onvergetelijke blik kunnen werpen op de mysterieuze onderwaterwereld.