Header

Cruisewereld verwelkomt vijf nieuwe schepen op enkele maanden tijd

20/08/2021

Scheepswerven werken aan razend tempo nieuwe cruiseschepen af


Nadat ze vorig jaar omwille van corona lange tijd de werken moesten stil leggen, haalt men nu volop deze verloren tijd terug in. De voorbije maanden legden ze de laatste hand aan een indrukwekkend aantal nieuwe cruiseschepen. In dit artikel geven we een kort overzicht welke nieuwe schepen we mochten verwelkomen.


Eind juli kreeg Holland America Line er met MS Rotterdam een prachtig nieuw vlaggenschip bij. Het schip werd gebouwd in Italië en is een zusterschip van de populaire Koningsdam en Nieuw Statendam. De eerste cruise van MS Rotterdam staat gepland in oktober, een trans-Atlantische overtocht naar Florida met vertrek vanaf Amsterdam. Na haar winterseizoen in de Caraïben komt de Rotterdam in 2022 terug naar Europa voor een hele reeks cruises die vertrekken vanuit Nederland! 


Cruises met MS Rotterdam vanuit Nederland in 2022 > 


 Vorige maand werd ook de MSC Seashore van rederij MSC Cruises opgeleverd, een rasecht resortschip met enorm veel faciliteiten en een capaciteit voor ruim 5000 gasten. MSC Seashore begint haar debuutseizoen in de Middellandse Zee en zal daarna in de Caraïben varen tijdens de wintermaanden.


Geen twee zonder drie, want in diezelfde julimaand kwam nog een derde nieuw schip in dienst. De Franse luxerederij Ponant nam Le Commandant Charcot in ontvangst, een exclusief poolexploratieschip voor 245 gasten dat gebouwd werd in Noorwegen. Vanaf november zal Le Commandant Charcot zijn eerste cruises maken in het zuidpoolgebied. In de zomer van 2022 komt het exploratieschip terug naar Europa om naar Spitsbergen en de geografische Noordpool te varen.


Dezelfde Noorse scheepsbouwer werkte eind juni ook de Hanseatic spirit af, een luxueus vijfsterrenschip voor expeditiecruises naar onder meer Antarctica en Spitsbergen. De spirit is de laatste uit een reeks van drie nieuwe expeditieschepen die gebouwd werden voor de Duitse maatschappij Hapag-Lloyd Cruises.


Juni was een drukke maand voor de scheepsbouwers want ook de Silver Moon werd afgewerkt en overgedragen aan haar rederij Silversea Cruises. Het kleinschalige vijfsterrenschip bouwt verder op het succes van haar zusterschip Silver Muse en biedt plaats aan 596 gasten in een uiterst luxueuze omgeving.


Info en foto's van de Silver Moon >


Aan het bouwverlof leken de scheepswerven overigens niet mee te doen, want ze zijn alweer druk bezig met de volgende reeks cruiseschepen af te werken. Zo werden deze maand reeds twee schepen tewater gelaten: het expeditieschip Seabourn Venture en het resortschip Norwegian Prima. Daarmee gaan beide schepen de laatste fase van het bouwproces in, namelijk de afwerking van de binnenruimtes.