Header

Royal Caribbean wordt nieuwe eigenaar van Silversea

31/07/2020

Royal Caribbean Group, de overkoepelende maatschappij van onder meer Royal Caribbean, Celebrity Cruises en Azamara is vanaf nu ook de volledige eigenaar van Silversea Cruises. In 2018 kocht Royal Caribbean reeds twee derde van de aandelen van de Italiaanse luxerederij. Nu heeft men ook de overige aandelen verworven. Hierdoor maakt Silversea integraal deel uit van de groep.


Silversea Cruises werd begin jaren ‘90 opgericht als één van de eerste ultraluxe all-inclusive cruiserederijen ter wereld. Geleidelijk aan groeide de maatschappij uit tot één van de marktleiders in het luxesegment. De vloot breidde uit van één schip in het begin naar tien schepen anno 2020.


Met de aanwinst van Silversea heeft de Royal Caribbean Group nu een sterke speler binnengehaald op vlak van luxe- en expeditiecruises. Dit soort cruises zit de laatste jaren enorm in de lift wegens de fenomenale bestemmingen die men tijdens een dergelijke reis bezoekt. Denk maar aan Antarctica, de Galapagos-eilanden of de noordpool. Daarnaast heeft Silversea nog veel andere troeven, zoals de uitgebreide all-inclusive formule, prachtige suites met butler service en restaurants van sterrenniveau.