Header

Reis als God in Frankrijk met een péniche

29/05/2019

Riviercruises en zeecruises kent u wellicht al. Maar wist u dat er ook kanaalcruises bestaan? De péniches van CroisiEurope zijn kleine kanaalschepen voor slechts 22 passagiers waarmee u zes Franse regio’s doorkruist! Ontdek de rust van de stille wateren en kies uit unieke routes doorheen de Elzas, de Bourgogne, de Champagne, Ile-de-France, de Loiret of de Provence.


Leven als God in Frankrijk

Kanaalcruises zijn de gedroomde reizen voor fijnproevers en levensgenieters. Een doorsnee dag bestaat uit enkele uren varen doorheen de streek, afgewisseld met een een bezoek aan een lokale bezienswaardigheid. Al varend op de kanalen, reist u werkelijk doorheen het hart van de regio en ontdekt u er verborgen parels, ver weg van de drukte en het massatoerisme. De excursies zijn inbegrepen en er zijn ook fietsen beschikbaar voor wie een tochtje wilt doen. Een reis door Frankrijk is uiteraard niet compleet zonder te proeven van de verfijnde gastronomie. De chef-kok aan boord bereidt dagelijks regionale specialiteiten, vergezeld van lokale wijnen. 


Aan boord van een péniche 

CroisiEurope beschikt in totaal over zes péniches (kanaalschepen). Dankzij hun kleine omvang is er een erg gemoedelijke en gezellige sfeer aan boord. Ze zijn slechts 38 meter lang en bieden plaats aan 22 gasten en zes bemanningsleden. Alhoewel het ontwerp geïnspireerd is door de klassieke kanaalboten van weleer, zijn de schepen toch hypermodern (bouwjaar 2014 of recenter). 

Binnenin bevindt zich de bar, de lounge en het restaurant, allen met een prachtig zicht naar buiten doorheen de grote ramen. De elf kajuiten zijn elk voorzien van twee bedden en van een badkamer met douche, toilet en lavabo. Er is ook een zonnedek met comfortabele ligstoelen. Als kers op de taart is er op het voorsteven een jacuzzi, de ideale plek om al genietend de landschappen voorbij te zien glijden.


Zes bestemmingen in Frankrijk

Kanaalcruises kunt u individueel doen, maar ze zijn ook erg populair bij vriendengroepen of families die samen reizen. Het seizoen loopt van april tot en met oktober. Kies uit 7-daagse cruises doorheen de regio’s van de Loire, Provence, Parijs & Ile-de-France (Canal de St. Martin), Champagne, Bourgogne of de Elzas.


Wil u ook eens een kanaalcruise doorheen Frankrijk maken? Contacteer ons voor meer info! Mail naar cruise@thalassa.be of bel naar 059 70 87 70 tijdens de kantooruren