Header

We gingen mee met de nieuwe Wonder of the Seas

14/06/2022

In mei ging onze collega Ewout op ontdekkingscruise met het grootste cruiseschip ter wereld, de nieuwe Wonder of the Seas van Royal Caribbean. In Barcelona stapte hij aan boord en reisde enkele dagen mee. Dit zijn Ewout’s indrukken.


Eerste indruk... Wauw!

Hetgeen dat meteen opvalt bij onze eerste kennismaking met Wonder of the Seas is logischerwijs de enorme omvang van het schip. Je moet het zien om het te kunnen geloven. Ruim 360 meter lang, 47 meter breed en 18 dekken hoog. Dat heeft als gevolg dat het aanbod voorzieningen even enorm is. Zo zijn er maar liefst negentien bars en lounges evenals twintig eetgelegenheden, waaronder een prachtige Main Dining Room. Als het schip volledig volboekt is, kunnen er zo maar eventjes 6.900 gasten meereizen. Plus nog enkele duizenden bemanningsleden… Dat kan tellen!


Een woordje over de kajuiten

Wat betreft de kajuittypes is er een brede waaier aan mogelijkheden. Bijzonder zijn de verschillende soorten balkonhutten. Zo zijn er de gekende balkonhutten met zeezicht maar Wonder of the Seas heeft er ook met zicht op Central Park, een park met echte bomen en planten. Er zijn ook balkonhutten die uitkijken op de Boardwalk, een levendige promenade met bars, restaurantjes en zelfs een draaimolen. Suitegasten beschikken over hun eigen, afzonderlijk gedeelte op het schip met een private lounge, restaurant en zonnedek.


Entertainment bij de vleet

In het Broadway-Style theater konden we shows meepikken van wereldniveau, maar ook op de ijspiste en het Aquatheater vinden er dagelijks optredens plaats. Surfers kunnen zich amuseren op de FlowRider en voor de durvers is er ook een ‘death ride’, een klimmuur en een glijbaan van tien verdiepingen hoog. De meeste activiteiten zijn ook gewoon inbegrepen in de prijs. Jezelf vervelen is hier onmogelijk!


Middellandse Zee of Caraïben

Tijdens het zomerseizoen van 2022 heeft dit varende hotel / attractiepark / cruiseschip Barcelona als thuishaven (inschepen is ook mogelijk in Rome). Op de cruise van 7 nachten worden culturele hoogtepunten zoals Palma de Mallorca, Marseille, Napels en La Spezia bezocht. Vanaf oktober zoekt het schip warmere oorden op, dan trekt het richting de zonovergoten Caraïben.