Header

Reisverslag Griekse Eilanden cruise

22/09/2021

Eind augustus vertrok onze collega Ewout op cruise richting de Griekse Eilanden. Na een pauze van ongeveer anderhalf jaar was het eindelijk terug mogelijk om op cruise te vertrekken! Aan boord van de Eurodam, een schip van Holland America Line, ontdekte hij hoe het ‘cruisen’ momenteel georganiseerd wordt.


Inscheping en vaccinatieplicht

“Het inschepen verliep zeer vlot. Een bewijs van volledige vaccinatie en een antigeentest die ter plaatse werd afgenomen waren voldoende om aan boord te gaan, met daarnaast de normale benodigde documenten. Na een uitgebreide verkenning van de verschillende restaurants en bars, de prachtige zwembaden en de vele andere faciliteiten aan boord, zetten we koers vanuit Piraeus (Athene) naar onze eerste bestemming, Corfu. 


Van het ene prachteiland naar het andere

 “Na een dag in Corfu brachten we ook een bezoek aan de verrassende stad Argostoli (op het eiland Kefalonia), het pittoreske Santorini en het chique Mykonos. Elke avond genoten we van de gastronomie en service om daarna een show bij te wonen in het theater. De dag afsluiten deden we met een cocktail in één van de vele gezellige bars.’’


Veiligheidsmaatregelen aan boord

“Aan boord gelden zorgvuldig nageleefde gezondheidsprotocollen. Het dragen van een mondmasker is verplicht wanneer je je verplaatst, maar mag uiteraard af wanneer je neerzit of buiten rondloopt. Er is overal de mogelijkheid om je handen te ontsmetten en er reizen een verminderd aantal passagiers mee zodat er overal afstand kan bewaard worden.”

Eindelijk weer dat cruisegevoel

“Kortom, het was een heerlijke cruise met stuk voor stuk onvergetelijke momenten. Ik raad dan ook iedereen aan om terug een cruise in het vooruitzicht te hebben want het gevoel van varen op open zee en opstaan met het geruis van de golven, dat heeft toch elke cruiseliefhebber gemist?”