Header

Nederlandse prinses doopt nieuw schip Holland America Line

07/02/2022

Holland America Line's nieuwste schip Rotterdam wordt op 30 mei 2022 officieel gedoopt tijdens een ceremonie in de haven van Rotterdam. De doopvrouwe van het schip is niemand minder dan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, de zus van voormalig koningin Beatrix. Om de naamgeving van het schip te vieren organiseert Holland America Line ook een feestelijke cruise van zeven nachten. 


De speciale doopcruise van de Rotterdam vertrekt op 29 mei vanuit Amsterdam. De volgende dag meert het schip aan in Rotterdam, waar een besloten doopceremonie zal plaatsvinden die overal op het schip wordt uitgezonden. Tijdens het vervolg van de reis vaart het schip naar Noorwegen, waar het Kristiansand, Stavanger, het Sognefjord en Flåm bezoekt, om tot slot terug te keren naar Amsterdam. 


Koninklijke traditie

Al sinds de jaren 1920 fungeren leden van het Nederlandse koningshuis als doopmeter en -peter van Holland America Line schepen. Enkele jaren geleden doopte koningin Maxima de Koningsdam (in 2016) en de Nieuw Amsterdam (in 2010). Ook voormalig koningin Beatrix was al doopmeter van een Holland America Line schip. In 2008 mocht zij de honneurs waarnemen tijdens de doopceremonie van de Eurodam. Nu wordt de traditie dus voortgezet door haar zus, prinses Margriet.