Header

Deze nieuwe cruiseschepen komen eraan in 2022

17/12/2021

De eindejaarsperiode is traditiegetrouw een tijd waarin we terugkijken op het afgelopen jaar maar tegelijk ook vooruitblikken naar wat de toekomst in petto heeft. Vanuit dat oogpunt stellen we in deze blogpost vijf nieuwe cruiseschepen voor die hun debuut maken in 2022. Eén van deze vijf wordt zelfs het allergrootste cruiseschip ooit!


Wonder of the Seas (Royal Caribbean Int®)

Voorlopig mag de Symphony of the Seas nog door het leven gaan als het grootste cruiseschip ooit, maar in 2022 komt daar verandering in. De Wonder of the Seas, een zusterschip van de Symphony, zal namelijk nét een tikkeltje groter zijn.

Het nieuwe megaschip is onderverdeeld in acht aparte wijken, net zoals een kleine stad op zee. Een openluchttheater, een waterpark en de grootste glijbaan op zee zijn slechts enkele van de vele blikvangers aan boord. In totaal zullen er op de Wonder of the Seas 5.700 passagiers kunnen meereizen.


MSC World Europa (MSC Cruises)

Met zijn futuristische boeg, speciaal ontworpen om beter door het water te snijden, zal de MSC World Europa een opvallende verschijning zijn in elke haven waarin het schip aanmeert. De World Europa wordt het grootste MSC-schip ooit en meteen ook één van de grootste cruiseschepen ter wereld. In totaal zullen er 2.632 hutten en suites zijn waarin ruim vijfduizend gasten kunnen verblijven.

Aan boord komen er dertien restaurants en een 104 meter lange Europa Promenade die dwars door het schip loopt. Net zoals op andere MSC-schepen krijgt de World Europa ook een MSC Yacht Club, een apart gedeelte voorbehouden aan suitegasten. Door de grote omvang van het schip zijn er aan boord verschillende buurten ontworpen voor alle leeftijden, elk met hun eigen sfeer en beleving.


Seabourn Venture (Seabourn)

Luxemaatschappij Seabourn lanceert in 2022 de langverwachte Seabourn Venture, het allereerste expeditieschip van de rederij. De Venture is speciaal ontworpen om vrijwel overal ter wereld te kunnen varen en voldoet aan de standaarden van ijsklasse PC-6. Hierdoor kan de Venture expeditiereizen maken naar bijvoorbeeld Antarctica, Spitsbergen, Groenland en Siberië.

Het expeditieschip zal beschikken over 24 Zodiacs waarmee gasten onder begeleiding van ervaren natuurgidsen deze afgelegen en ongerepte bestemmingen kunnen verkennen. Maar daar blijft het niet bij. Dankzij de twee aanwezige duikboten zullen gasten zelfs de mysterieuze wereld onderwater kunnen exploreren. Uniek!


Bekijk ook: expeditiecruise met Seabourn Venture naar Spitsbergen (mei, juni en juli 2022)


Naam niet bekend (Cunard)

Voor het eerst in ruim tien jaar tijd brengt Cunard een nieuw schip op de markt. Er hangt echter nog een spannende zweem van mysterie rondom de lancering want voorlopig heeft de Britse rederij nog steeds niet bekend gemaakt welke naam het schip zal dragen. Sommige geruchten fluisteren de namen Queen Anne of King James. Anderen speculeren dat de naam zal eindigen op -ia, een traditie die Cunard hanteerde bij vroegere schepen, denk maar aan de Mauretania of Aquitania.

We weten wel reeds met zekerheid dat het schip plaats zal bieden aan ongeveer drieduizend passagiers. Uiteraard zal ook de onmiskenbare Cunard-stijl aanwezig zijn, met de zwarte boeg en de iconische rode schouw.


Update: Intussen is bekend gemaakt dat het nieuwe schip Queen Anne zal heten. De planning is gewijzigd en naar verwachting zal de Queen Anne pas in januari 2024 gelanceerd worden.


Norwegian Prima (Norwegian Cruise Line)

De Prima trekt volop de kaart van meer ruimte en dit op alle vlakken! De kajuiten en suites zijn gevoelig groter dan op andere schepen. Reizigers zullen aan boord kunnen genieten van enorm veel buitenruimte en van uitgestrekte zonnedekken. Rondom het schip loopt er een brede wandelpromenade met tal van gezellige bars, restaurants en terrasjes. Het nieuwste schip van Norwegian Cruise Line zal naar verwachting in de zomer van 2022 afgewerkt zijn.

Wil je meer weten over de Prima? Lees dan zeker het apart blogartikel over Norwegian Prima dat we enkele maanden geleden schreven.