Header

MSC onthult nieuw merk voor luxecruises

15/06/2021

De MSC Group, het overkoepelende bedrijf achter onder meer MSC Cruises, lanceert een nieuw merk voor luxereizigers: Explora Journeys. Het eerste van vier luxueuze schepen, gebouwd in Italië, zal in 2023 uitvaren. De overige schepen zijn klaar in 2024, 2025 en 2026. Aan boord zullen gasten het hoogste niveau van service en voorzieningen ervaren.


Royale suites en ruimtes

De Explora-schepen zijn ontworpen in samenwerking met vooraanstaande ontwerpers van superjachten en luxehotels. Alle 461 accommodaties aan boord behoren tot de categorie van suites en worden voorzien van plafondhoge ramen en een persoonlijk privéterras voor een prachtig uitzicht. De oppervlakte van de suites start bij 35 vierkante meter, waardoor deze tot de ruimste behoren voor deze categorie in de industrie.


Veertien dekken zorgen voor een royale openbare binnen- en buitenruimte, waardoor de gasten een waaier aan voorzieningen kunnen gebruiken en tegelijk voldoende plekken hebben om zich in alle rust af te zonderen en te ontspannen. Er komen op elk schip drie buitenzwembaden en een vierde zwembad met een uitschuifbaar glazen dak dat in alle weersomstandigheden gebruikt kan worden.


Gepersonaliseerde service

De verhouding gasten-bemanningsleden bedraagt bijna 1 op 1 waardoor een hoog en persoonlijk serviceniveau gegarandeerd wordt. Op gastronomisch vlak komen er negen verschillende restaurants met flexibele dineertijden en een focus op gezonde ingrediënten die duurzaam worden ingekocht bij lokale partners. Vanzelfsprekend zullen er aan boord ook verschillende binnen-en buitenbars en lounges beschikbaar zijn.


Tot slot zal men tijdens de reizen ook ruime aandacht besteden aan wellness en gezondheid. De Explora-schepen krijgen een ruime spa met zowel een binnen- als een buitengedeelte en diverse behandelkamers voor ontspannende en verjongende behandelingen. De fitnessruimte zal beschikken over ultramoderne apparatuur en de mogelijkheid tot groepslessen en persoonlijke trainingsbegeleiding.


Routes en bestemmingen

Explora Journeys is ontworpen voor gasten die langer willen blijven, later willen vertrekken en intensiever willen reizen," zegt Michael Ungerer, de CEO van het nieuwe merk.

Met schepen die ver ten noorden en ten zuiden van de evenaar varen, zullen de routes een mix bieden van beroemde bestemmingen zoals Saint Tropez, Bordeaux en Reykjavik, en verborgen juweeltjes zoals Kastellorizo, Bozcaada en de Lofoten Eilanden. Explora Journeys zal gasten naar minder bereisde havens brengen voor een meer authentieke ervaring en een trager reistempo waarbij de schepen soms ook meerdere dagen op dezelfde plaats blijven.