Header

Popster Katy Perry wordt doopmoeder van Norwegian Prima

21/03/2022

Norwegian Cruise Line heeft bekend gemaakt wie er later dit jaar het nieuwe schip Norwegian Prima zal dopen. Niemand minder dan de wereldberoemde popster Katy Perry mag de honneurs waarnemen. De doopceremonie vindt deze zomer plaats in Reykjavik.


Een nieuwe klasse

Met de introductie van Norwegian Prima breekt een nieuw hoofdstuk aan in de geschiedenis van Norwegian Cruise Line. De naam Prima verwijst naar het feit dat het schip de eerste is van een nieuwe klasse van in totaal zes schepen die tussen 2022 en 2027 in dienst komen.


De Prima-klasse kiest er bewust voor om volop in te zetten op extra ruimte aan boord, zowel op de buitendekken als in de binnenruimtes. De kajuiten - en hun badkamers - zullen zelfs tot de ruimste behoren in hun categorie. In vergelijking met andere schepen van hetzelfde formaat heeft de Prima bovendien opmerkelijk minder passagiers. Meer details van het schip kan je lezen in dit blogartikel over de Norwegian Prima dat we eerder publiceerden.


Bekende doopmeters uit het verleden

Het is een eeuwenoude maritieme traditie dat nieuwe schepen gedoopt worden voor ze in de vaart komen, gewoonlijk door een fles champagne tegen de boeg stuk te slaan. Ook binnen de cruisewereld volgt men deze traditie. Vaak kiezen rederijen voor een bekende figuur als doopmeter of -peter.


Zo heeft de Britse koningin Queen Elizabeth II reeds enkele Cunard-schepen gedoopt, terwijl ook voormalig koningin Beatrix hetzelfde deed voor Holland America Line. Het Italiaanse MSC Cruises kiest dan weer steevast voor de iconische actrice Sophia Loren om nieuwe schepen te dopen. Andere bekende doopmeters zijn onder meer de Amerikaanse presentatrice Oprah Winfrey, Oscar-winnares Helen Mirren en Nobelprijslaureaat Malala Yousafzai. Eerder dit jaar kon u tot slot ook al lezen dat Prinses Margriet de doopmoeder wordt van de Rotterdam.


Met Katy Perry komt er nu een nieuwe naam in het rijtje met bekende figuren die een cruiseschip hebben gedoopt. De Amerikaanse zangeres staat bekend als een icoon van de moderne popmuziek. Ze scoorde wereldwijd tal van nummer 1-hits en is op haar 37ste reeds één van de best verkopende artiesten aller tijden.