Header

Een eerste blik op de Norwegian Prima

20/05/2021

Norwegian Cruise Line heeft de naam bekend gemaakt van haar nieuwste schip: de Norwegian Prima. De Amerikaanse cruisemaatschappij koos voor deze naam omdat de Prima het eerste schip zal zijn uit een volledig nieuwe klasse van schepen, de Prima Class. In totaal zal NCL zes schepen uit deze klasse in dienst nemen tussen 2022 en 2027. Wat maakt de Prima zo anders? Meer ruimte, minder passagiers!


Verlaagd aantal passagiers

De nieuwe schepen die Norwegian Cruise Line de laatste jaren in dienst nam, zoals bijvoorbeeld de Norwegian Bliss in 2018, hadden allen een capaciteit van zo’n 4.000 passagiers. De Prima daarentegen zal plaats bieden aan 3.215 gasten. Hiermee gaat NCL tegen de tendens in van cruiseschepen die altijd maar groter en groter worden.


Buitenruimte bij de vleet

In het ontwerp van de Prima staat ruimte centraal. Het beste voorbeeld hiervan is de Ocean Boulevard, een breed buitendek dat volledig rondom het schip loopt. Langs deze promenade vind je comfortabele loungezetels, gezellige bars en restaurants en zelfs kunstwerken! Maar de absolute blikvanger zijn de twee infinity pools, één aan elke zijde van het schip.


Grotere accommodaties

Het ruimtegevoel zet zich eveneens door binnenin het schip. Zo zullen de hutten en suites van de Prima ruimer zijn dan op andere schepen uit een vergelijkbare prijscategorie. Door de hutten groter te maken, met ook een ruimere badkamer, wil Norwegian het comfort van hun klanten verhogen.


Wereldse keuken

Zoals je mag verwachten van een Norwegian-schip, zal de Prima een breed pallet aan restaurants en eetgelegenheden hebben, met smaken en gerechten van over de hele wereld. Tot slot komt er aan boord ook een uitgebreid en luxueus privédeel, genaamd The Haven, dat voorbehouden is aan gasten die verblijven in suites. 


Bestemmingen

In augustus 2022 zal de Prima haar eerste officiële cruise maken, een 9-daagse reis van Amsterdam naar Reykjavik. Daarna blijft het schip nog enkele maanden in Noord-Europa, vooraleer ze de Atlantische Oceaan oversteekt om cruises te gaan maken in de Caraïben. In de lente van 2023 keert het schip terug naar Europa.