Header

De juiste hut kiezen: vooraan, midscheeps of achteraan?

22/03/2019

Kies ik beter een hut aan de voorzijde, de achterzijde of in het midden van het cruiseschip? Dat is een goeie vraag om te stellen vooraleer u uw volgende cruisevakantie boekt. Het antwoord is echter niet eenvoudig, want elke locatie heeft zijn voordelen én nadelen.


Dit artikel bestaat uit twee delen: lees hier onze andere tips om de beste hut uit te kiezenMidscheeps

Algemeen beschouwt men de hutten in het midden van het schip als de best gelegen hutten. Door hun centrale locatie hoeft u meestal nooit ver te wandelen. Alle openbare ruimtes zijn snel bereikbaar. Wie gevoelig is voor zeeziekte, kiest ook beter een hut in het midden van het schip. In het midden voelt u het minst de bewegingen van het schip. De midscheeps gelegen hutten zijn soms ook wel iets duurder. Dat is dan weer het nadeel.


Achteraan het schip

Het buffetrestaurant en het hoofdrestaurant bevinden zich op veel cruiseschepen in het achterste deel van het schip. Hutten achteraan hebben hierdoor een voordeel waar weinig mensen bij stilstaan. U hoeft enkel de lift te nemen en u bevindt zich vrijwel meteen bij het restaurant!


Hou er echter wel rekening mee dat er bij hutten aan de achterzijde van het schip soms wat achtergrondgeluid te horen is van de motor. Zeker de binnenhutten gelegen op de laagste dekken achteraan het schip zijn hier gevoelig aan. Dit type hut is daarom vaak ook wat goedkoper. Maar u hoeft zich uiteraard geen zorgen te maken. We spreken over een licht achtergrondgeluid, niet over een oorverdovend gedaver.


Vooraan het schip

Hutten vooraan het schip zijn algemeen iets voordeliger dan een vergelijkbare hut gelegen in het midden. Hou er wel rekening mee dat er eventueel wat lawaai te horen kan zijn bij het lichten van het anker of bij repetities in het theater. Dit geldt vooral voor hutten op de onderste dekken.


Foto's ter illustratie © Holland America Line