Header

Nieuwe route van Costa Cruises combineert de mooiste Griekse Eilanden

07/11/2023

Costa Cruises, een Italiaanse rederij met familiale Europese sfeer aan boord, komt voor de zomer van 2024 met een nieuwe route in de Oostelijke Middellandse Zee waarbij talrijke bucketlist-bestemmingen op het programma staan. Wij zijn al helemaal fan!Vanuit Athene of Istanbul

De inschepingshavens zijn Athene of Istanbul, twee pareltjes als startplaats want ze bieden je de mogelijkheid om een mini-citytrip te koppelen aan je cruise. Bezoek de majestueuze Akropolis in Athene en bewonder het Parthenon, een meesterwerk van oude architectuur. Slenter door de levendige Plaka-wijk en laat je smaakpapillen verleiden door een Griekse mezze op een van de gezellige terrassen.


Combineren met een citytrip?

In Istanbul kun je dwalen door de eeuwenoude straatjes van de Grote Bazaar met kleurrijke tapijten, specerijen en kunstvoorwerpen. Verken de majestueuze Hagia Sophia of het Topkapi-paleis. Meer weten over deze boeiende steden en onze insider tips? We doen je graag een voorstel voor een leuk hotel in Istanbul of Athene. Ook vluchten en transfers kunnen we uiteraard voor je bijboeken.


Schilderachtige eilanden in de Egeïsche Zee

Costa neemt je vervolgens mee voor een 8-daagse cruise langs Kreta, Kos, Santorini en Mykonos. Elke dag verken je een nieuw eiland met een eigen identiteit, gecombineerd met de warme Griekse gastvrijheid. Tijdens het zomerseizoen varieert de Fortuna af en toe van route, waardoor bij sommige afvaarten ook Rhodos en/of Bodrum op het programma staan!


Proef de mediterrane sfeer

Beeld je in: je wordt ’s ochtends wakker en neemt een kijkje op het balkon. Het eerste wat je ziet is een groot rotseiland waar bovenaan witte huisjes met blauwe koepels afsteken tegen de diepblauwe lucht. De sfeer in Santorini is meteen gezet! Ga in Mykonos op zoek naar Petros de pelikaan, de levende mascotte van het eiland. Je spot hem vaak dicht bij de vissersbootjes en de traditionele windmolens. Het is ook de ideale locatie om een mooi armbandje op de kop te tikken of om een ouzo te drinken. Jamas! 


Met Costa Fortuna

Het schip van dienst is de Costa Fortuna, een van de klassiekere schepen in de vloot. In 2020 spendeerde Costa maar liefst 8 miljoen euro om het schip te vernieuwen. Op de Fortuna proef je nog de klassieke manier van cruisen met twee vaste tijdstippen voor het avondmaal, een gevarieerd buffet voor ontbijt en lunch en uiteraard met alle moderne faciliteiten zoals een zwembad en jacuzzi’s. Je merkt het, deze cruise met Costa Cruises is meer dan alleen een vakantie; het is een reiservaring die je meeneemt naar de hoogtepunten van de oostelijke Middellandse Zee en je onderdompelt in de mediterrane charme. De perfecte mix voor een heerlijk verlof.

Griekse Eilanden met Costa Fortuna

  • Vertrekhaven: Athene of Istanbul
  • Vertrekdata: juni tot september 2024


Contacteer ons voor een vrijblijvende, gratis offerte