Header

Costa Cruises lanceert nieuw schip, de Costa Smeralda

02/01/2020

Met enige vertraging kwam het nieuwe schip van Costa Cruises net voor het einde van 2019 in dienst. De Smeralda is het grootste schip ooit van de Italiaanse rederij en vaart op een nieuw type brandstof dat de milieu-impact vermindert. Aan boord is het één en al Italië wat de klok slaat.


Italië boven

De inrichting van het nieuwe cruiseschip werd uitgetekend door vier Italiaanse architectenbureaus, onder leiding van ontwerper Adam D. Tihany. Hij ontwierp eerder al de nieuwe schepen van Holland America Line en Seabourn. Er werd gekozen voor een modern design dat een eerbetoon is aan de Italiaanse cultuur. Zo zijn alle stoffen, meubels, verlichting en accessoires gemaakt in Italië. Aan boord zijn er ook overal verwijzigingen naar bekende Italiaanse toeristische trekpleisters.


Faciliteiten aan boord

De hoogtepunten van de Costa Smeralda zijn een overdekte Beach Club met zwembad en het Colosseum, een indrukwekkend atrium met LED-schermen in het midden van het schip. De Smeralda telt maar liefst zestien restaurants en eetgelegenheden, waaronder een nieuw restaurant voor families met kinderen. Uiteraard zijn er ook faciliteiten zoals vier zwembaden, entertainmentruimtes, een aquapark, een spa en een fitnesszaal. In totaal zijn er negentien bars, waaronder themabars in samenwerking met Italiaanse merken zoals Campari, Aperol Spritz, Ferrari Spumante en Nutella.


Aandacht voor het milieu

Als eerste schip van Costa Cruises vaart de Smeralda op het nieuwe type brandstof LNG. Dit vermindert aanzienlijk de uitstoot van fijn stof, CO² en andere gassen. Ook op andere vlakken heeft men oplossingen bedacht om duurzamer te worden. Zo wordt alle afval aan boord gesorteerd en waar mogelijk ook gerecycleerd. Door het speciale ontwerp van de boeg en door het gebruik van LED-verlichting vermindert de energieconsumptie.


Cruises op de Middellandse Zee

Op 21 december 2019 vertrok de eerste cruise van Costa Smeralda in Savona (Italië). Het schip blijft de komende tijd in de Middellandse Zee en zal cruises aanbieden met vertrek vanuit Marseille, Rome, Savona of Barcelona.