Header

17 dingen om te doen op een trans-Atlantische overtocht met Queen Mary 2

05/01/2023

De Queen Mary 2 is niet zomaar een cruiseschip. Het vlaggenschip van de Britse rederij Cunard is een rasechte oceaanlijner, de laatste in haar soort. Nog steeds verzorgt het passagiersschip jaarlijks een aantal trans-Atlantische overtochten tussen Southampton en New York. Tijdens de oversteek, die zes dagen in beslag neemt, zult u zich echter niet vervelen aan boord. Integendeel!1 | Geniet van de beroemde Afternoon Tea, stijlvol opgediend door obers met witte handschoenen in de Queens Room. Bij deze typisch Britse traditie serveert men dagverse scones, sandwiches en overheerlijk gebak met een warm kopje thee.


2 | Trakteer uzelf op een dagkaart voor de Canyon Ranch SpaClub® en geniet van het Aqua Therapy Centre met thermische suite, stoombad, sauna en therapiebaden. Waarom ook niet genieten van een lichaamsbehandeling, zoals een biologische zeewierpakking of een Thaise massage?


3 | Volg een RADA (Royal Academy of Dramatic Art) acteerles, aquarelcursus of een digitale workshop op Apple apparaten. Voor diegenen die in vorm willen komen, is er altijd yoga of misschien een spinning-les in het fitnesscentrum.


4 | Spendeer een namiddag in de Golden Lion Pub en leef je uit met de typische activiteiten. Speel darts, kijk naar live sportwedstrijden of doe mee aan de pubquiz en bingo. In de pub kun je ook terecht voor hartige gerechten zoals fish and chips tot steak en ale pie.


5 | Neem plaats in het indrukwekkende planetarium Illuminations en geniet van een 3D-film, een lezing of een voorstelling over het heelal. Tijdens de reis worden er beroemde gastsprekers - auteurs, schrijvers, filmmakers, politici, wetenschappers, historici en zelfs astronauten - uitgenodigd aan boord om gasten te informeren en te vermaken.


6 | Herontdek de luxe van tijd en ga op in de bibliotheek aan boord met een collectie van ruim 8.000 boeken - ontspan in rust en stilte terwijl de oceaan voorbij glijdt.


7 | Geniet van een Martini mixologie-les of Whiskyproeverij in de Commodore Club of misschien een wijnproeverij in het Britannia Restaurant met de Chef Sommelier aan boord.


8 | Leer de Quickstep of Cha-Cha in de Queens Room van onze dansleraars en laat daarna uw nieuwe dansmoves zien tijdens het avondbol of in de nachtclub aan boord.


9 | Bekijk na het diner een show in de Royal Court Theatre - van een theatrale of muzikale productie tot comedians.


10 | Bezoek de Clarendon Fine Art Gallery en geniet van een glas champagne en de aanwezige kunstcollectie. U kunt uzelf ook trakteren op een exclusieve kunstaankoop van de tentoonstelling.


11 | Verbrand calorieën met een persoonlijke trainer in de fitness; een paar baantjes in het verwarmde Pavilion zwembad, of maak een stevige wandeling rond het Promenade dek.


12 | Zin in een verrassende culinaire beleving? Ontdek de Aziatische keuken in het specialiteitenrestaurant Lotus, proef de smaak van Italië in La Piazza en een Indiase fusionkeuken bij Coriander.


13 | Voor de jongere reizigers zijn er overdag gratis kinder- en animatieclubs, voor gasten vanaf 6 maanden tot 17 jaar met een scala aan activiteiten die passen bij de leeftijd.


14 | Ontspan met uw favoriete cocktail terwijl u luistert naar de klanken van live jazz in de Chart Room met optredens van muzikanten uit de beroemde Juilliard School in New York.


15 | Ontmoet de kapitein van het schip en maak een praatje met uw medereizigers bij de Captain’s Cocktail. Geniet van live muziek en hapjes evenals van een welkomstwoord van de kapitein.


16 | Roomservice is 24 uur per dag gratis beschikbaar. Bestel ontbijt op bed of laat een heerlijk avondmaal bezorgen in uw hut.


17 | Het binnenvaren van New York is een onvergetelijk moment aan het eind van elke trans-Atlantische cruise. Vaar langs het Vrijheidsbeeld en geniet van de skyline van Manhattan die vanaf de horizon alsmaar dichterbij komt.Zin om mee te varen met Queen Mary 2?

Deze iconische ocean liner heeft jaarlijks een aantal trans-Atlantische cruises naar New York. U kunt ook in de omgekeerde richting varen, vanuit New York richting Southampton. Daarnaast heeft het schip ook een jaarlijkse wereldcruise (in de wintermaanden). Tot slot is er ook een ruime keuze aan kortere cruises naar bestemmingen over de hele wereld.